Naturlig sukkererstatning - hva finnes?

Det finnes mange alternativer til hvitt raffinert sukker. De ulike produktene har litt ulike egenskaper. Prøv deg frem og finn din favoritt!


Stevia er et søtstoff som utvinnes fra steviaplanten og er ca 300 ganger så søtt som sukker. Det inneholder ingen kalorier og gir lavere blodsukkerøkning enn vanlig sukker. Finnes som tabletter, pulver eller flytende.
Erytritol er kalorifritt og gir ingen blodsukkerstigning. Sukkeralkoholet erythritol finnes naturlig i blant annet pærer, meloner og sopp. Fremstillingen skjer ved en naturlig gjæringsprosess (fermentering). Stoffet skader ikke tennene og er 100% naturlig. Erytritol er mindre søtt og har en søtningsgrad på 70% av sukker. Det finnes også erytritolprodukter som er tilsatt søtstoff fra stevia som øker søtningsgraden og gir en rundere smak. Ved for stor andel av produkter med erytritol kan smaken oppleves noe kjølende eller metallisk.

Søtningsgrad 70% av sukker:

Sukrin er en sukkererstatning avs erytritol og som har konsistens som strøsukker. Perfekt alle steder du trenger strøsukker.

Søtningsgrad lik som sukker:

SukrinMelis er finmalt Sukrin som er tilsatt en liten mengde stevia, slik at den har samme søtningsgrad som vanlig melis. SukrinMelis er dermed søtere enn original Sukrin.
Sukrin:1 er erytritol tilsatt stevia som gjør søtningsgraden lik som strøsukker. Perfekt alle steder du trenger strøsukker.
Sukrin Gold har kun 7 kalorier pr 100 g (98% mindre enn sukker) med rund og fyldig smak. Erstatter både hvitt og brunt sukker og er perfekt i varme drikker, over yoghurt, i desserter og til baking. Lekker gylden farge.
SukrinSirup kommer i smakene Gold, Caramel og Maple og er en sirup med lavt kaloriinnhold og en fantastisk smak. Inneholder mindre enn 2% sukkerarter. Smaken er søt og god og kan brukes som topping til en rekke ulike måltid, yogurt, grøt, pannekaker og diverse desserter.

Søtningsgrad søtere enn sukker:

Sukrin+ inneholder både erytritol og søtstoff fra stevia og er dobbelt så søtt som vanlig sukker. Bruk i baking og matlaging, samt i te, kaffe og som strøsukker.
Steviosa inneholder erytritol og stevia og er 5 ganger søtere enn vanlig sukker. Bruk i varme og kalde retter, drikke, kaker, desserter, smoothies, strø over grøt, frokostblandinger, bær, med mer. 
Finesse inneholder blant annet erytriol og er dobbelt så søtt som sukker. Brukes til baking. Inneholder 80% færre kalorier enn tilsvarende mengde sukker. Bruk halv mengde i forhold til hvor mye sukker du ville brukt, siden det er dobbelt så søtt.