Ny helsetrend – Bulletproof Coffee

Bulletproof kaffe er i all enkelhet kaffe tilsatt fett i form av smør og kokosfett, og gjerne blandet godt sammen i en blender. For mange høres det kanskje rart ut å tilsette smør i frokostkaffen, men å starte dagen på denne måten gir deg rask energi. Perfekt for deg som for eksempel trener om morgenen, eller bare trenger litt ekstra energi når du står opp.


Som mange andre helsetrender stammer fettkaffen fra USA. Under navnet Bulletproof Coffee har den allerede fått mange tilhengere. Oppskriften ble komponert av Dave Aspray, en tidligere Silicone Valley-investor som ble servert tradisjonell yake-te med smør på en reise i Tibet. Han ble fascinert av hvordan fjellklatrerne brukte drikken for energi og konsentrasjon, og utviklet «The Bulletproof Diet» som har mange av de samme prinsippene som en lavkarbodiett.

I tillegg til usaltet smør inneholder fettkaffen også kokosolje. Cocosa MCT kokosolje består av mellomlange fettsyrer fra kokosolje som fordøyes lett, og gir rask energi som varer lenge.

Bulletproof kaffe er bra for:

  • Økt fettforbrenning
  • Behagelig metthetsfølelse
  • Rask energi

Fem enkle trinn til Bulletproof kaffe

1. Lag kaffe.
2. Forvarm blenderen med litt varmt vann slik at den ikke sprekker av varmesjokket.
3. Tilsett 1 kopp varm kaffe, 1 ss Cocosa MCT og 1 ss usaltet smør i blenderen og blend til det dannes et tykt lag skum på toppen av kaffen.
4. Tilsett eventuell smakstilsetning eller søtning om ønskelig.
5. Nyt!

Cocosa MCT består kun av mellomlange fettsyrer fra kokosolje som går lett igjennom cellemembranen og forbrennes raskt til energi i cellefabrikkene. Som navnet tilsier er mellomlange fettsyrer kortere enn de «lange» fettsyrene som vanligvis dominerer kostholdet vårt. I dag er nok MCT-olje mest kjent innen sportsernæringen.