Femarelle – soyatilskudd ved overgangsalder

Mange kvinner opplever plager forbundet med overgangsalderen. Heldigvis finnes det produkter som kan være til støtte, blant annet Femarelle.


Tekst: Ingvild Bjerke Høygaard

Slik støtter du kroppen ved lettere overgangsplager

Overgangsalderen (klimakteriet) er prosessen som oppstår hos kvinner når eggstokkene gradvis slutter å skille ut kjønnshormonene østrogen og progesteron, ca. rundt 50 års alder. Overgangsalderen omfatter både perioden før og etter siste menstruasjonsblødning. Når menstruasjonen opphører helt, kalles det menopausen, dette inntreffer vanligvis i 45-55 års alder.

Vanlige plager

Tre av fire kvinner opplever plager knyttet til overgangsalderen. Mange opplever unormal svetting og hetetokter, blødningsforstyrrelser, hjerteklapp, søvnproblemer, lettere urinveisplager, nedstemthet, irritabilitet og konsentrasjonsvansker. Årsaken til plagene er først og fremst østrogenmangel, mengden østrogen og progesteron i kroppen avtar i overgangsalderen. Mange går også opp i vekt eller strever med å holde vekten, noe som blant annet skyldes det reduserte østrogennivået. Etter menopausen lagrer kvinner dessuten lettere fett rundt magen.

Soyatilskudd - Femarelle

Soya er en urt som er mye brukt i forbindelse med lette plager ved overgangsalder.

Femarelle er et kosttilskudd med fermentert soya, til bruk ved lettere plager ved overgangsalder, det inneholder soyaekstraktet DT56a. Tilskuddet finnes i tre varianter for ulike faser, før overgangsalder, underveis og etter. Soyabønner inneholder isoflavoner, som er en type fytoøstrogener. Fytoøstrogenene minner om kroppens egenproduserte østrogen. Soyaallergener er fjernet og produktet kan brukes ved soyaallergi.

Dette er de tre Femarelle-tilskuddene:

Femarelle Recharge

For kvinner 50+ i overgangsalderen. Inneholder fermentert soyaekstrakt, vitamin B6 (pyridoksin) og linfrøekstrakt. Brukes ved lettere plager med hetetokter, nattesvette, humørsvingninger og lite energi. Vitamin B6 bidrar blant annet til å regulere hormonell aktivitet, til normal energiomsetning og til å redusere tretthet og utmattelse, samt til normal psykologisk funksjon.


Hvilken alder passer produktet for?
Tilskuddet passer for kvinner ca. 50+ som er i overgangsalderen.

Hvilke aktive ingredienser inneholder dette produktet?
DT56a (fermentert ekstrakt fra soyabønner), linfrø-ekstrakt (Linus Usitatissimum) og vitamin B6 (pyridoksin).

Hvilke allergener inneholder dette produktet?
Linfrø og soya. Skal ikke brukes ved allergi mot linfrø.

Hva er anbefalt dosering?
2 kapsler. Ta 1 kapsel morgen og 1 kapsel kveld. Dersom du ikke får ønsket effekt med 2 kapsler daglig, kan dosen økes til 3 kapsler. Har du det verst nattestid, tas 2 kapsler om kvelden og 1 om morgenen. Er dagen mest plagsom, tar du 2 om morgenen og 1 om kvelden.

Femarelle Rejuvenate

For kvinner 40+, ved lettere hormonelle plager. Inneholder fermentert soyaekstrakt, riboflavin (vitamin B2), biotin (vitamin B7) og linfrøekstrakt. Brukes blant annet ved lettere svingninger i energi og humør. Riboflavin og biotin bidrar til normal energiomsetning og til nervesystemets normale funksjon.

Hvilken alder passer produktet for?
Ingrediensene i Femarelle Rejuvenate er valgt ut spesielt med tanke på kvinner i en tidlig fase av overgangsalderen, eller perioden før større endringer begynner å skje, altså fra 40 år og oppover.

Hvilke aktive ingredienser inneholder dette produktet?
DT56a (fermentert soyaekstrakt), linfrø, vitamin B2 (riboflavin) og vitamin B7 (biotin).

Hvilke allergener inneholder dette produktet?
Linfrø og soya. Skal ikke brukes ved allergi mot linfrø.

Hva er anbefalt dosering?
2 kapsler. Ta 1 kapsel morgen og 1 kapsel kveld.

Femarelle Unstoppable

For kvinner som er ferdige med overgangsalderen. Inneholder fermentert soyaekstrakt, linfrø, vitamin D, riboflavin (vitamin B2) og vitamin K2. Riboflavin bidrar til å opprettholde normale slimhinner, samt til normal energiomsetning og til nervesystemets normale funksjon. Vitamin D og K bidrar til et normalt skjelett. 

Hvilken alder passer produktet for?
Produktet passer for kvinner i 60-årene som er ferdige med overgangsalderen.

Hvilke aktive ingredienser inneholder dette produktet?
DT56a (fermentert soyaekstrakt), linfrø, vitamin B2 (riboflavin), vitamin D3 (kolekalciferol) og vitamin K2.

Hvilke allergener inneholder dette produktet?
Linfrø og soya.

Hva er anbefalt dosering?
2 kapsler. Ta en kapsel morgen og en kapsel kveld.

Andre soyatilskudd

Det finnes også andre produkter basert på soyaekstrakt.

Chello Forte har virkestoffer fra blant annet soya og rødkløver og inneholder 40 mg isoflavoner fra soya pr dagsdose.

Estrogain inneholder en blanding av planteøstrogen fra soya og rødkløver. Kosttilskuddet er både til bruk ved lette overgangsplager og også ved lettere PMS-plager hos kvinner som ikke er i overgangsalderen.