L-serin + Granateple – 8 aktive virkestoffer i en tablett!


L-serin

Aminosyren L-serin er viktig for kroppens oppbygging av proteiner og for normal energiomsetning. Dette er en aminosyre som deltar i en rekke biokjemiske reaksjoner, og er blant annet viktig for hjernens funksjon.

Aminosyren L-serin ble første gang ekstrahert i et laboratorium i 1865, fra silkeprotein. Navnet L-serin kommer fra ordet sericum, det latinske for silke. L-serin er en av de 20 aminosyrene som proteiner i kroppen er bygget opp av. Dette er en av de ikke-essensielle aminosyrene, altså en av de aminosyrene kroppen kan lage selv, når den har tilgang på andre nødvendige aminosyrer. Vi får også i oss denne aminosyren gjennom maten. Gode kilder til L-serin i kosten er kjøtt, meieriprodukter, belgfrukter, fisk, nøtter, frø, egg og fullkornsprodukter, men aminosyren er også å få i konsentrert form som kosttilskudd.

Livsviktige proteiner

L-serin bidrar altså til kroppens oppbygging av proteiner og er dermed viktig for kroppens normale funksjon på cellenivå. Aminosyren er også viktig for at kroppen skal kunne utnytte flere av næringsstoffene vi tar opp via mat og drikke, blant annet glysin, cystein, taurin, fosfolipider og D-serin. L-serin er dermed viktig for kroppens energiomsetning og for organenes normale funksjon. L-serin er dessuten viktig for funksjonen til enzymene i kroppen.

Granateple

Granateple er frukten som vokser på granatepletreet, det vitenskapelige artsnavnet er Punica granatum. Selv om denne frukten kan minne om et eple av utseende, og det kalles for «eple», er ikke granateplet i slekt med epler. Granateple inneholder mange små saftfylte frøkjerner. Saften er rød med en frisk smak, og denne brukes også som juice. Granateple har vært brukt som nytteplante i tusenvis av år, og i hinduismen og buddhismen anses granateple som en av de hellige frukter. Granateple omtales også som en velsignet frukt, i bibelen. 

Ellaginsyre

Granateplefrukten er fortsatt i søkelyset, men nå med forskning på de helsebringende egenskapene til virkestoffene i både frø, fruktsaften og skallet. Et av stoffene det forskes på er ellaginsyre. Granateple er rik på ellaginsyre som finnes i planter, frukt, bær og grønnsaker. I kroppen omdannes ellaginsyre til ellagitanniner, en form for polyfenoler. Ellagitanniner virker som antioksidanter, som kan beskytte cellene mot oksidativt stress. Dette bidrar til å gi cellene i kroppen din økt motstandskraft mot celleskade.

Åtte virkestoffer i en tablett

Ønsker du aminosyren som kosttilskudd, kan du prøve Sunkost L-Serin + Granateple. Her får du hele 400 mg L-serin og 300 mg granatepleekstrakt per tablett. Sunkost L-Serin + Granateple er også tilsatt vitamin B6 og B12, folsyre, vitamin D3, E og sink, for økt opptak og effekt. Vitamin B6 og B12 bidrar til nervesystemets normale funksjon og energiomsetning. Disse B-vitaminene bidrar også, sammen med folsyre, til normal psykologisk funksjon og til å redusere tretthet og utmattelse.

Vitamin D er et viktig vitamin for et normalt immunforsvar, og vitamin E og sink bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress. Sink bidrar også til normal kognitiv funksjon som for eksempel konsentrasjonsevne, hukommelse, evne til å tenke logisk og løse problemer, samt språkevne.

Ingen kjent risiko

Vitenskapskomiteen for mat har på oppdrag fra Mattilsynet risikovurdert L-serin i ulike doser, helt opp til 1750 mg per dag. Resultatene viste ingen negative helseeffekter forbundet med inntak av kosttilskuddet.