Sliter du med å få sove? 

Dårlig søvn går ut over både overskudd og humør. Ifølge Helsedirektoratet sliter en av tre nordmenn ukentlig med søvnen. Men nå er nøkkelen til en god natts søvn her, og du kan få den få den reseptfritt i Norge. 


Døgnrytmen vår styres av en samling nerveceller i hjernen som påvirkes av melatonin. Et av nøkkelhormonene for en stabil døgnrytme er nettopp melatonin, og ekstra tilskudd av dette hormonet kan være nyttig for de som sliter med å få sove.

Endelig reseptfritt i Norge

Melatonin har klare effekter på søvn og døgnrytme. Forskerne i EUs ekspertpanel (EFSA) har analysert en rekke studier, og har dokumentert at melatonin bidrar til å redusere innsovningstiden.

En kontrollert studie** viste at personer med søvnplager - takket være melatonin - fikk redusert innsovningstiden med 34 minutter, sammenlignet med de som fikk placebo («narremedisin»).

Få hjelp til bedre søvn

Nå kan du få en bedre søvnkvalitet. Lectinect Melatonin Forte, er den bestselgende melatonin-tabletten i helsekostbutikkene,. med mikronisert melatonin som sikrer hurtig opptak i kroppen. Produktet inneholder også peppermynteekstrakt, som gir en smaker behagelig smak. og beroligende. Nå er det din tur til å få sove.

Kilde:

**Kilde: Sletten, T. L. et al. Efficacy of melatonin with behavioural sleep-wake scheduling for delayed sleep-wake phase disorder: A double-blind, randomised clinical trial. PLoS Medicine 15, e1002587 (2018).