Lag vitaminrik supermat med Maca

Maca anses for å være vitaminrik supermat, og kan tilsettes i alt fra smoothies og shakes, til pannekaker og proteinbarer. Den reddik-liknende rotgrønnsaken er relativt ny for markedet, så her vil vi gi deg en liten introduksjon. 


Hva er Maca?

Maca er en rotgrønnsak som vokser og dyrkes hele 4500 moh i Andesfjellene i Peru og Bolivia. Den ligner på en reddik og vokser under jorden. Grønnsaken finnes i flere typer: gul, hvit, rød og sort, og de forskjellige typene inneholder forskjellige virkestoffer. Den rimeligste og mest brukte er den gule.

Maca anses for å være supermat, og er best kjent for å øke vitalitet. Grønnsaken er tettpakket med næring, og inneholder mye protein og fiber. I tillegg er den en god kilde til næringsstoffer som kalsium, kalium, jern, C-vitamin, vitamin B2 og B3.

Hvordan bruke Maca?

For å få mindre stivelse, sterkere effekt og bedre smak, blir Macapulveret gelatinisert. Dette gir pulveret høyere konsentrasjon av næringsstoffer og bidrar til bedre opptakelighet. Gelatiniseringen fører også til at pulveret blir lettere å blande inn i drikke og mat. Macapulveret har en søt nøttesmak med hint av smørkaramell, og passer godt i blant annet smoothies, yoghurt, shaker og juice, eller som ingrediens i pannekaker, bakverk og energibarer. Gelatinisert Maca tåler i tillegg varme og kan fint tilsettes i kaffe og te.


Grønn supersmoothie “On the Go”

Tar bare 10 minutter å forberede, og passer godt både til frokost, kvelds, etter trening og/eller som mellommåltid.
Kjempegod, kjempesunn og kjemperask å lage.

Ingredienser:

3 dl. fersk ananas
3 dl fersk/frossen spinat
1 banan
½ avokado
2 ts peanøttsmør
2 ts Macapulver
3 kopper vann

Slik gjør du:

Ha alle ingrediensene oppi en blender og miks frem til ønsket konsistens.
Ønsker du en tynnere/tykkere konsistens kan du tilpasse med vannmengden.

Denne oppskriften er beregnet til 2 porsjoner.