Slik kan du tilsette supermat i Smoothie

Med Supermat er det så enkelt å tilsette Smoothien litt ekstra næringsstoffer!


Supermat er perfekt til å tilsettes i smoothie! Ikke bare gir det ekstra god smak, men man får enkelt tilsatt smoothien mange ekstra næringstoffer. I denne artikkelen kan du lese om de forskjellige supermat-pulvene og ulike toppinger som passer utmerket til smoothie.

Acai

Acai er et lite purpurfarget bær, med opprinnelse fra Amazonas. Bæret er berømt for sitt høye nivå av antioksidanter, omega fettsyrer, proteiner og fiber som gir en god metthetsfølelse. Acai har en smak av sjokolade og ville bær og er et anvendelig frysetørket pulver som gir en kremaktig konsistens som passer utmerket i smoothies, vann og andre drikker samt i yoghurt, kaker eller hjemmelaget sjokolade.

Tips: Ta en shot med acai og vann når du kjenner forkjølelsen komme snikende. Gjør underverker!

Chiafrø

Chiafrø er superfrø som kan brukes til "alt". Det er blant annet rikt på proteiner, mangan, kalsium, fosfor, vitamin A, B, E og D. Chiafrø er også det frøet som inneholder mest omega-3. Egnet seg godt i smoothien, som en topping, som kjøleskapsgrøt eller i muslien!

Tips: Bør legges i bløt i ca. 10 minutter før bruk.

Gojibær

Det røde Gojibæret er kjent som en svært næringsrik frukt og kunnskapen om det har blitt brakt videre fra Tang Dynastiet sin tid i Kina. De er en god kilde til proteiner, inneholder mye antioksidanter og over 20 vitaminer hvorav A og C, og mineraler. Smaken er krydderaktig og kan minne om tørket kirsebær og tranebær. Rawpowder Gojibær kommer som hele bær og kan blandes med havregryn, i kaker og i smoothie m.m.

Hemp/Hamp

Rawpowder Hampfrø er hampfrø der skallet er fjernet og dermed er innholdet av karbohydrater og fiber redusert. De inneholder alle de 20 aminosyrene, inkludert de 9 essensielle som kroppen ikke kan produsere selv og må få tilført gjennom kosten, samt en rekke andre nyttige næringsstoffer som fiber, klorofyll og vitaminer. De er lett fordøyelige og å ta opp. Hampfrø har en mild, nøttesmak og kan spises rå, blandes i salat, brøddeig, smoothie eller andre retter. Rawpowder Hamp Protein er laget av malte frø er en ypperlig plantebasert kilde til protein og er i tillegg rik på omega-3, 6 og 9.

Blåbær

Rawpowders økologiske Blåbærpulver er utmerket å tilsette i smoothien for en rik og intens smak og for det lille ekstra. Blåbærpulveret inneholder blant annet 30% naturlig kostfiber og bidrar til å holde deg mett lengre. Perfekt til et mellommåltid!

Brokkolispirer

Rawpowder Brokkolispirer er brokkolispirer i pulverform. Utmerket å tilsette i smoothies for å gjøre den rik på antioksidanter. Inneholdet et høyt nivå av stoffet glukorafanin, et stoff du finner mye av i grønnsaker som kål, blomkål og grønnkål, og særlig i brokkoli og brokkolispirer. Glukorafanin omdannes til en sterk antioksidant, sulforafan, i kroppen. Brokkolispirene er steinmalt, 100% naturlige og helt uten tilsetningsstoffer. Godt egnet for veganere.

Nibs av råkakao

Kakao er verdenskjent for å inneholde en rekke kjente plantenæringsstoffer og er rike på antioksidanter og vitaminer. Kakaonibs er kakaobønner uten skall som kun er grovknust. Rå kakaobiter kan brukes som snacks, i salater og andre matretter, som garnityr på smoothies, i sjokolade, kaker og desserter.