Fem treningsøvelser i parken

Treningsøvelser i parken trenger ikke å være vanskelig! Personlig trener Johanna Grønneberg Mesa viser deg fem enkle øvelser man kan gjøre!

Se video nederst på siden!

Øvelse 1: Push up med skuldertouch!

Plasser hendene på benken og tærne i bakken så kroppen er strak. Utfør en push up og i det du kommer opp med strake armer ta på motsatt skulder med hånden. Bytt hånd for hver repetisjon. Kjør 15 repetisjoner før du tar en 5 sek pause. Gjør dette 3 ganger. Dette vil du kjenne i armer og skuldre.

Øvelse 2: Treplanken!

Dette er en tradisjonell plankeøvelse. Men bena dine skal ikke i gulvet, men opp mot et tre. Jo høyere på treet du har føttene dine som støtte, jo lettere blir øvelsen. Hold denne formen i 30 sekunder før du tar en 5 sekunder pause og gjenta dette 5 ganger.

Dette vil du kjenne i mage og obliques.

Øvelse 3: Stein step!

Dette en kardiovaskulær øvelse som også tar godt i ben og spesielt fremside lår. Finn deg gjerne en stein, en benk eller lignende og alt du skal gjøre er å ta et steg opp på benken før du med den andre foten går ned igjen. Gå opp og ned på steinen eller benken i 2 minutter uten pause. Gjenta dette 3 ganger.

Øvelse 4: Have a seat!

Stå på ett ben og sett deg ned på en benk eller noe lignende. Som om du setter deg kontrollert ned på en stol. Om du har svake knær kan du begynne denne øvelsen uten å stå på ett ben.

15 x 3 repetisjoner med pause i mellom. Dette vil du kjenne i rumpe og lår.

Øvelse 5: Hip flex!

Sett deg på en benk. Len deg tilbake og la armene støtte deg bak rumpa. Hev bena og la ett og ett ben komme ned til bakken ved å så vidt la tærne berøre bakken. Hold det gående i 1 minutt før du tar en 5 sekunder pause og gjenta dette 5 ganger.

Dette er en fantastisk øvelse for dine Hip flexere (hofteleddsbøyere). En veldig viktig øvelse!

Dette er en rutine du gjerne må gjøre flere ganger i uken. Det er ingen pålagt vekt annet enn din egen. Om du er i startfasen på treningen din så ville jeg begynt med 2 ganger i uken og jobb deg opp mot 4. Husk at selv en av disse øvelsene er gode i seg selv. Om du ikke har tid til å gjøre alt, så er litt bedre enn ingenting!