Fitfocus.no - Populær blogg om sunn mat og enkel trening

Som blogger var PT og kostholdsveileder Desirée Andersen (36) treig i startgropen. Likevel klarte hun i løpet av et halvt år å ta innersvingen på de fleste treningsblogger. Oppskriften var å henvende seg til alle de som ikke er så glade i å trene…


Det er fem år siden den fitnessbevisste damen fra Tjøme startet bloggen fitfocus.no (som for to år siden ble innlemmet i det utvidede konseptet desireeandersen.no). At bloggen ble så fort lagt merke til og fikk følgere, tror hun skyldes at hun lyktes med å skape et alternativ til de mange andre treningsbloggene.

Alternativ inspirasjon

Det startet med at hun som ansatt ved et treningssenter, og mer enn middels opptatt av å inspirere andre til å holde seg i form, begynte å følge en del bloggere. Det slo henne snart at de fleste bare presenterte en vellykket hverdag. Fra sin egen jobbhverdag visste hun mye om hva det vil si å slite med motivasjonen.

– Det var ingen som henvendte seg til de rundt 80 prosentene av befolkningen som ikke er så glade i å trene, sier hun litt oppgitt. – Jeg ville skape en motvekt til all denne vellykketheten. Det er så lett å dele et bilde av salaten man spiser til lunsj – og holde kjeft om skolebrødet som ble innkjøpt sammen med middagsmaten bare fordi det så godt ut. Og ble spist da fristelsen ble for stor. I min verden er det ikke et nederlag å skeie ut av og til.

En iver etter å inspirere på lavterskelnivå ble drivkraften bak Desirèes hjemmeside. Da hun tok fatt, var hun helt blank både som fotograf og skribent. Dessuten opplevde hun det som noe flaut å bli for personlig og utleverende i det hun skrev. I starten ble det mye prøving og feiling. Like fullt traff hun tydeligvis et behov der ute. Bare etter et halvt år hadde fitfocus.no seilt opp som den største treningsbloggen i Norge. I dag har hun mer enn 40.000 følgere.

– Den vanligste tilbakemeldingen er at dette er bloggposter som folk kan kjenne seg igjen i, forteller hun. – De kommenterer at de opplever rådene som nyttige – og overkommelige.

Gjør det lett å leve sunt

Desirèes store mål med fitfocus og bloggen desireeandersen.no er å vise hvordan man med små, enkle grep kan gjøre det lett å leve sunt.

– I samarbeid med Sunkost har jeg vært så heldig å få lov til å trekke frem de produktene jeg anbefaler for å gjøre det litt lettere å leve sunt i en hektisk hverdag.

Mammamagen

Da Desirèe gikk gravid med sønnen som nå nærmer seg året, ble hun slått over prestasjonspresset blant mammabloggerne. På nettet florerte bilder av superspreke gravide med sprettrumper og mager som var flate igjen bare dager etter fødselen. På sin egen blogg valgte Desirèe å dele den virkeligheten som er felles for de fleste nybakte mødre: at den første tiden etter fødselen først og fremst handler om å være mamma. Så får trening og stigende formkurve komme gradvis. I Desirèes verden gis det nemlig slingringsmonn både i matveien og når det kommer til fysisk aktivitet.

I januar kom også boken hvor Desirèe deler både sin matfilosofi og inspirerer til en type fysisk aktivitet som er i harmoni med næringsinntaket: Fit på 30 dager (Pilar forlag). I forordet forklarer hun at den er laget slik at du selv kan velge den veien som passer for din definisjon av den engelske betegnelsen fit. Og som hun lover: «Så hvis du har lyst til å gi meg 30 dager av din tid, skal jeg lære deg hvordan du kan bli din egen definisjon av fit».

Det er bare å henge seg på.

Desirèes treningstips

Minibands er blitt en populær treningsform de siste par årene. Strikkbåndene er enkle å bruke – også hjemme i egen stue.