Kom i gang med treningen!

Har muskler og ledd ligget litt i dvale en stund? Hvis du ønsker å komme i gang med treningen og beholde de gode vanene, bør du være litt bevisst i oppstartsfasen. For å lykkes med treningen kan det være nyttig å tenke på disse spørsmålene før man begynner for å finne motivasjonen.


1. Hvilken type aktivitet trives du best med?

Mestringsfølelse er avgjørende for motivasjonen og stayer-evnen vår. Begynner du med en aktivitet du føler du behersker, er sjansen større for at du trives med treningen og dermed også vil prioritere og fortsette med aktiviteten fremover.

2. Hva er målet ditt med trening?

Delmål og mål har mye å si for motivasjonen. Dette henger også sammen med hva du liker. Ved at du når delmålene dine vil du føle mestring og bli ivrig på å sette deg nye mål.

Pass på ikke å sette deg for høye eller urealistiske mål. Det kan føre deg ut i en altfor tøff oppstartsfase som kan resultere i at du går lei.

3. Hva motiverer deg?

Ønsker du bedre kondisjon eller mer styrke og muskler? Liker du å trene alene eller trenger du å bli drevet av en instruktør? Kanskje ønsker du å få noe sosialt med treningen i tillegg? Kondisjonstrening kan være lettere å gjennomføre sammen med andre.

Finn ut hva som gjør at du gleder deg til trening, og fyll opp treningsplanen med nettopp disse aktivitetene.

4. Hva tåler kroppen din?

Det er viktig i en innkjøringsfase at du kjenner etter hva kroppen din tåler av belastning. Ikke gå for hardt ut hvis du er helt utrent. Ta det med ro de første ukene du er aktiv til du kjenner at stølheten og stivheten forsvinner. Det er lettere å moderere seg med kondisjonstrening enn med styrke.

Pass på at du ikke overbelaster!

Se vårt utvalg av treningsprodukter HER


Proteinpulver og magnesium for deg som trener

Du er kanskje en av mange som tenker at kosttilskudd for trening ikke passer for deg, men vet du fordelene det kan gi?

Proteinpulver

Du har helt sikkert hørt om proteinpulver før. Kanskje er du en av de som benytter produktet jevnlig, eller kanskje er du en av de som er litt mer skeptisk? Det som er greit å avkrefte er at proteinpulver ikke er noe vidundermiddel som fungerer bedre en protein i vanlig mat. Derimot er det et supert kosttilskudd for å få i seg nok protein i løpet av dagen.

Protein har mange viktige oppgaver i kroppen som blant annet å bygge, vedlikeholde og restituere muskelmasse, transportere stoffer rundt i kroppen, samt å være signalstoffer. Protein er også med på å bidra til et stabilt blodsukker og mer langvarig metthetsfølelse. Derfor er det viktig at man passer på å få i seg nok protein, enten via kostholdet eller via kosttilskudd som proteinpulver.

Proteinpulver er det mest utbredte tilskuddet for de som ønsker best mulig utbytte av sin trening. Det viktigste tidspunktet for å ta proteinpulver er rett etter trening. Proteinpulver fungerer like bra om målet ditt er å trener for å miste fett, eller om du har et ønske om å øke muskulatet. Det viktigste tidspunktet for å ta proteinpulver er rett etter trening..

Hvor mye protein trenger du?

Proteinbehovet til en person er avhengig av aktivitetsnivået og kroppsvekten til den enkelte.
Det Norske Helsedirektoratet anbefaler at proteiner utgjør mellom 10-20 prosent av energiinntaket hver dag.

Magnesium

Magnesium er viktig for muskler og benbygningen. Kosttilskuddet magnesium kan hjelpe ved lette kramper i beina, og det bidrar til normal muskelfunksjon og til nervesystemets normale funksjon. Produktet brukes ofte ved nattestid eller i forbindelse med trening.