Slik kan du redusere søtsuget

Finnes det noen tips når man først har skikkelig søtsug?


Et vanlig problem

Du kjenner deg kanskje igjen. Du har skikkelig søtsug, og har lyst på noe godt. Du vet kanskje ikke hva, men du bare vet at du har lyst på noe å tygge på. Spesielt ofte kommer dette søtsuget når man kjeder seg, er litt sulten, sliten eller når vi er stresset. Du har kanskje prøvd flere ulike tiltak for å bekjempe søtsuget, men ikke funnet noe som har fungert for deg? Da kan du få noen flere tips her:

1. Lag en kopp te, kaffe, varmt vann med sitron eller lignende. En varm kopp kan ofte virke beroligende og dempe søtsuget i en liten periode.
2. Puss tennene dine når søtsuget har inntruffet. Tannkrem gir en frisk smak i munnen, noe som gjør at det kan være lettere å tenke på noe annet en søtsaker.
3. Benytt grønnsaker som snacks. Det å spise en rå gulrot eller andre rotgrønnsaker når søtsuget nærmer seg kan hjelpe mye.
4. Ha tyggis eller sukkerfrie pastiller i nærheten. Da slipper du ofte å gå på de store smellene.
5. Ta deg en tur ut. Frisk luft hjelper ofte!
6. Drikk vann med sitron. Ofte kan vi føle et søstug når vi egentlig er litt dehydrert.

Krom kan bedre blodsukkerbalansen

Undersøkelser har påvist en for­bindelse mellom mangel på krom og kroppens evne til å kontrollere blodsukkeret. Med ekstra krom kan lysten på søtsaker reduseres, da krom bidrar til et normalt blodsukker. Undersøkelser viser at organisk krom lettere tas opp og nyttiggjøres bedre av kroppen enn uorganisk krom.

Kosttilskuddet som kan hjelpe ved søtsug

Bio­Chrom er et kosttilskudd som inne­holder organisk krom av typen ChromoPrecise. Krom er et sporstoff som er knyttet til en rekke biologiske funksjoner i kroppen, deriblant opprettholdelse av et stabilt blodsukker. Med krom kan søtsug reduseres.

Kosttilskudd med Krom