Tips til deg som er glad i å trene

Finn tilskudd som kan forbedre treningseffekten! Trening gir energi, det gjør oss målrettet, det er sosialt og det gir en følelse av velbehag.


Noe som gøy med trening er å se hvordan kroppen reagerer og gir respons på hvordan vi behandler den. Både i forhold til hvordan vi spiser, treningsprogram og hva vi inntar av tilskudd. Her er noen tilskudd som kan gi deg bedre effekt med treningen:

Restitusjon etter trening

MSM er et kjent kosttilskudd for idrettsutøvere verden over. Godt støttet opp av forskning, har MSM vist seg å redusere oksidativt stress fra trening, og hjelpe på restitusjon og prestasjon. Oksidativt stress kan komme etter lange og tunge treningsøkter som skaper en stor mengde frie radikaler i kroppen. Når mengden frie radikaler overgår det kroppens antioksidanter kan håndtere begynner de å tære på kroppen, noe som kan føre til utmattelse og redusert prestasjon.

MSM er en biologisk og lettopptagelig svovel. Svovel er et essensielt mineral med mange viktige oppgaver i kroppen vår. Det som er viktig å merke seg er at svovel ikke dannes i kroppen, og må derfor tilføres gjennom mat, drikke eller kosttilskudd. Mange kaller svovel «det glemte mineralet», fordi det så sjelden nevnes sammen med de andre essensielle mineralene.

Hvorfor er MSM bra

 • Styrker restitusjon, og lar utøvere komme raskere i gang med treningsrutiner
 • Hjelper med å redusere treningsindusert oksidativt stress
 • Reduserer treningsindusert betennelse og øker antiinflammatoriske markører (Il-6, GSH)
 • Reduserer muskelskade (kreatinkinase, bilirubin)
 • Reduserer stølhet

Proteinpulver

Du har sikkert hørt at det er viktig med nok proteiner i kostholdet når du trener. For å sikre at man får i seg nok gjennom dagen, kan det være nyttig å ta tilskudd av proteinpulver. Protein har mange viktige oppgaver i kroppen som blant annet å bygge, vedlikeholde og restituere muskelmasse, transportere stoffer rundt i kroppen, samt å være signalstoffer. Protein er også med på å bidra til et stabilt blodsukker og mer langvarig metthetsfølelse. Proteinpulver er det mest utbredte tilskuddet for de som ønsker best mulig utbytte av sin trening.

Fordelen med proteinpulver

 • Nyttig etter trening for å unngå å bryte ned musklene.
 • Enkelt å tilberede – man kan bare blande det med melk, eller tilsette det i smoothies.
 • Enkelt å ha med seg på trening, eller reise.
 • Fås i forskjellige smaker.

Kreatin

Kreatin er et stoff som finnes naturlig i kroppens muskler. Kreatin spiller en viktig rolle i kroppens energiomsetning hvor det bidrar til å levere energi til celler. I hovedsak er dette til skjelettmuskulatur i kroppen. Kroppen danner 1-2 gram kreatin daglig, men kreatin finnes også naturlig i matvarer – spesielt rødt kjøtt. I følge bedretrent.no må du derimot innta ca 1 kg rødt kjøtt for å få 5 gram (1 teskje) med kreatin. Kreatin gjør deg mer eksplosiv, og kan gi deg økt utholdenhet, noe som gjør at man kan trene hardere under hver økt.

Fordelen med kreatin

 • Et av de kosttilskuddene på markedet som det har vært forsket mest på og studier viser at det er effektivt.
 • Kan bidra til økt styrke og kraft i øvelser med maksimal intensitet og kort varighet. Grunnen til dette er at kreatin øker produksjonen av adenosin trifosfat (ATP) som fungerer som drivstoff for musklene.
 • Kan stabilisere blodsukkeret.

Magnesium

Magnesium er viktig for muskler og benbygningen. Kosttilskuddet magnesium kan hjelpe ved lette kramper i beina, og det bidrar til normal muskelfunksjon og til nervesystemets normale funksjon. Produktet brukes ofte ved nattestid eller i forbindelse med trening.