Udo’s Choice - øker forbrenningen

De essensielle fettsyrene i Udo’s Choice “slår på” genene som stimulerer fettforbrenningen.Kroppens «bryter»

Alt som skjer i kroppen styres av gener. De representerer et hav av muligheter for hvordan kroppen vår kan fungere. På samme måte som vi kan slå på og av lyset med en lysbryter, er det utallige “brytere” som omgir genene våre og regulerer om de er slått på (aktivert) eller av (deaktivert).

Den gode nyheten er at det er mange måter vi kan påvirke disse bryterne på, slik at genene våre utrykker seg på en positiv måte og fremmer god ytelse og utholdenhet.

Trening slår på ”bryteren”

Det er velkjent at fysisk trening slår på ”bryteren” som styrer genene som øker fettforbrenningen, mens stillesittende liv gjør det motsatte.

Ny forskning viser også at maten vi spiser påvirker en rekke genbrytere, på godt og vondt. Et eksempel på det siste er sukker, som har en kraftig effekt på ”bryteren” som øker fettlagringen og reduserer fettforbrenningen. Heldigvis gjør de essensielle fettsyrene det motsatte.

Fettsyrer god for fettforbrenningen

Essensielle fettsyrer er nemlig næringsstoffer som har en positivt stimulerende effekt på vår evne til å forbrenne fett. Forskning har kartlagt mekanismene ned til minste detalj.

De essensielle fettsyrene binder seg til og aktiverer en svært sentral genbryter (PPAR) for fettforbrenning. Denne bryteren virker da som en omfordeler av drivstoff, slik at glukose lagres som glykogen og fettsyrer brytes ned og forbrennes.

Kort oppsummert kan man si at denne sentralbryteren stimulerer alle mekanismene som er av betydning for den aerobe energiproduksjonen – som krever oksygen. Det inkluderer utnyttelsen av og forbrenningen av sentrale energikilder som pyruvat, melkesyre/laktat og fettsyrer.

Fettsyrens kvalitet teller

Et næringsstoffs effekt på genene er gjerne proporsjonal med mengden vi inntar.

Det samme gjelder for de essensielle fettsyrene: Effekten på forbrenningen er proporsjonal med hvor mange mye vi inntar hver dag.

Det bekreftes i to studier på Udo’s Choice oljeblanding: til sammen 80 fysisk aktive inntok 15 ml Udo’s Choice oljeblanding per 25 kg kroppsvekt daglig i flere uker. De rapporterte om en betydelig forbedring i styrke og utholdenhet.