Alle fordelene med mooncup

Et flott alternativ til bind og tamponger!


Kjøp mooncup her

Hva er Mooncup?

Mooncup er en myk silikonkopp som kan brukes om igjen hver gang du menstruerer. Mooncup sitter lenger ned i skjeden enn en tampong, og den samler opp menstruasjonsvæsken i stedet for å absorbere den.

Hva gjør Mooncup bedre?

Mooncup er utviklet av kvinner for at du skal ha det bekvemt og praktisk. Alt du trenger er én Mooncup, og dermed sparer du ikke bare penger; du sparer også miljøet.

Mooncup er laget av hypoallergent silikon og holder tre ganger så mye væske som en tampong. Det vil verken påvirke den naturlige balansen i miljøet i skjeden eller etterlate fibre i skjedeveggen. Når du bruker Mooncup, blir ikke gifstoffer eller blekemidler absorbert inn i kroppen. Mooncup er ypperlig på reise, til svømming, trening og om natten.

  • Mooncup tørker deg ikke ut, og etterlater ikke fibre
  • Behagelig og praktisk
  • Fri for giftstoffer og blekemidler
  • Du slipper å ta med ekstra for å bytte
  • Ypperlig for kvinner med sensitiv hud eller allergier
  • Det mest miljøvennlige menstruasjonsbeskyttelsen på markedet

Hvilke størrelse skal jeg velge?

Størrelsen avhenger av alder og om man har født barn. Mooncup finnes i to størrelser. Er du under 30 år og ikke har født eller du har tatt keisersnitt velger du størrelse B.
Er du under 30 år og har født vaginalt velger du størrelse A. Er du over 30 år velger du størrelse A.

Er den enkel i bruk?

Når Mooncup er satt riktig på plass merker du ikke at den er der. Du må kanskje prøve deg litt fram for å finne plasseringen som er riktig for deg. Så snart du har funnet ut hvordan du skal plassere den slik at den er perfekt vil du bli overrasket over hvor enkelt Mooncup er i bruk.

Mooncup brettes sammen og føres inn i skjeden, hvor den åpner seg straks den settes inn. Mooncup skal tas ut og tømmes hver 4. til 8 time, avhengig av hvor mye du menstruerer. Du skylder eller tørker av Mooncupen, og setter deretter Mooncup inn på nytt. Rengjør den gjerne mer grundig etter at menstruasjonsperioden er over.