Mot lett blærekatarr

Blærekatarr er en kjedelig sommerplage. Kosttilskudd kan både forebygge og lindre. Tranebær har lenge vært kjent som et middel til både å forebygge og lindre ved lett blærekatarr.


Se utvalget her!

En kvinneplage

Lett blærekatarr sees oftes hos kvinner. Årsaken er at kvinner har kortere urinrør enn menn. 40 prosent av norske kvinner vil oppleve én eller flere tilfeller av lett blærekatarr i løpet av livet. Det tilsvarende tallet for menn er 12 prosent.

Slik unngår du lett blærekatarr i sommer

  • Unngå å bli liggende i vått badetøy, hold deg varm på føttene og sitt ikke på kalde steiner. Når vi blir kalde nedentil, synker temperaturen i blæreveggen, noe som gjør det lettere for bakteriene å trenge gjennom og forårsake bakterievekst.
  • Drikk rikelig med vann slik at du tisser ofte, dette bidrar til å skylle bakteriene ut av urinblæren.
  • C-vitamin, tranebær og saft fra sitrusfrukter surgjør urinen slik at bakteriene trives dårligere. (NB: det må være usøtet saft).
  • Forebygg ved hjelp av kosttilskudd med aktive substanser, dersom du har lett for å få plager.
  • Noen ganger må det antibiotika til. Etter en antibiotikakur kan man oppleve ubalanse i normalfloraen nedentil, da kan man forsøke et tilskudd av melkesyrebakterier. Disse kan tas både oralt og vaginalt i form av kapsler eller stikkpiller.