Plager i overgangsalder? Ta soya!

På samme måte som puberteten, er overgangsalder en naturlig fase i livet og kroppens utvikling.


Hva er overgangsalder?

Når kvinner kommer i overgangsalderen oppstår det endring i hormonnivået og kroppen produserer mindre av hormonene østrogen og progesteron. 
Hvordan fasen forløper er helt individuelt og for noen er det at menstruasjonen opphører det mest merkbare, mens andre i tillegg opplever en rekke forskjellige plager og ubehag som kan vare i mange, mange år.

Når kommer overgangsalderen?

Tidspunktet for når den siste menstruasjonen er ferdig, kalles menopause. I gjennomsnitt inntreffer menopausen hos norske kvinner når de er ca. 51-52 år gamle, men dette varierer svært mye. Allerede fra 40-årsalderen er det en god del kvinner som trenger hjelp til å takle overgangsplagene sine. Mest plaget er aldersgruppene fra 55 til 69 år.
Hos noen av disse er plagene kortvarige, 6-12 måneder, mens de hos andre vedvarer opptil 20-30 år, og for enkelte er det noe de må slite med livet ut.

Hva kan hjelpe mot plager i overgangsalderen?

Alt som finnes av forskning på mat viser at soyabønner er en av de mest effektive og samtidig trygge matvarene som finnes for å hjelpe kvinner i overgangsalderen med sine plager. Kunnskapen kommer fra det asiatiske kostholdet. Her inngår soyabønner i svært mange middagsretter. Det betyr at soyabønnene er kokt eller fermentert før de spises.
Siden soyabønner må bearbeides og foredles i ganske så omstendelige og tidkrevende prosesser for å gi effekt, ønsker mange kvinner seg noe som er raskere og lettere tilgjengelig. Derfor finnes det forskjellige produkter med soya som kan være effektive mot overgangsplager. Soya kan bidra til å gjenopprette balansen hos kvinner og lindre plager mange kvinner opplever.

Produkter med soya:

  • Femarelle gir effekt på 7 av 10 kvinner i løpet av en uke. Femarelle virker på de fleste plagene som f.eks. hetetokter, humør/hormon­ svingninger, søvn, benhelse og tørre slimhinner. Et av markedets beste dokumenterte kosttilskudd, 17 studier på effekt og trygghet i internasjonalt anerkjente legetidsskrifter.
  • CHELLO Forte har virkestoffer fra blant annet soya og rødkløver og inneholder 40 mg isoflavoner fra soya pr dagsdose.