Forkjølelse – dette kan hjelpe

immunstyrketrening

Tips og råd rundt forkjølelse

De første månedene i året er høysesong for influensa og forkjølelse. Den beste forsikring mot lette symptomer på snørr og hoste er et godt immunforsvar. 

Det er mye som kan gjøres for å styrke immunforsvaret. Aller viktigst er en jevnt over sunn livsstil med mosjon, tilstrekkelig med søvn, minst mulig stress og et variert og næringsrikt kosthold. For å styrke immunforsvaret ytterligere kan kosttilskudd gjøre god nytte gjennom den mørke og kalde vinteren. Her er noen produkter som kan styrke immunforsvaret eller være til hjelp ved symptomer på forkjølelse.

For å lindre forkjølelsessymptomer

Sår hals er gjerne det første tegnet på at en forkjølelse er under utvikling. Når det kiler i svelget, finnes det ulike remedier å slå tilbake med.

Solhatt

Echinaforce fra det sveitsiske firmaet A. Vogel er det best dokumenterte av samtlige solhatt-produkter på markedet. Echinaforce Hot Drink er en sirup basert på tinktur fra rød solhatt og ekstrakt av svarthyll.

Merke: A Vogel
Behov: Forkjølelse, Immunforsvar
Innhold: 100 ml
kr 200

Et annet alternativ er Echinaforce halsspray med solhatt og salvie som sprayes rett i svelget.

Merke: A Vogel
Behov: Forkjølelse, Immunforsvar
Innhold: 30 ml
kr 199

Sambucus Force bidrar til normalt immunforsvar og hjelper mot forkjølelsessymptomer . Produktet har en unik kombinasjon av svarthyllbær, solhatt, bidronninggele og olivenbladekstrakt. Det inneholder et sterkt konsentrert ekstrakt av svarthyllbær som angis å ha en lett svettedrivende og lindrende effekt og har et svært høyt innhold av en type flavonoider(antocyaner), som har vist seg å kunne motvirke og stanse utviklingen av forkjølelse.

Merke: Natures Sunshine
Behov: Forkjølelse, Immunforsvar
Innhold: 100 kapsler
kr 293

Vitamin C

Vitamin C bidrar til immunsystemets normale funksjon

-41%
Merke: Ester C
Behov: Energi, Forkjølelse, Immunforsvar
Innhold: 20 tabletter
kr 37 kr 22
Merke: Ester C
Behov: Forkjølelse, Immunforsvar
Innhold: 180 tabletter
kr 187

Bukkehornsfrø

Merker du at nesen begynner å renne når du spiser sterke indiske karriretter? Dette kan spores tilbake til bukkehornfrø, som blir mye brukt bl.a. i det indiske kjøkken. Timian er mer velkjent fra italienske retter. Urten inneholder en rekke eteriske oljer som har vist seg spesielt godt egnet mot tett nese.

Fenu-Max består av timian og bukkehorn, og har en slimløsende effekt ved forkjølelse, og hjelper raskt og effektivt mot tett nese slik at du kan puste fritt igjen.

Merke: Natures Sunshine
Behov: Allergi, Forkjølelse
Innhold: 100 kapsler
kr 269

 

For å forebygge forkjølelse

Betaglukaner

Betaglukaner er en gruppe komplekse karbohydrater som erfares å være nyttig for immunforsvaret. Kosttilskudd med betaglukaner kombineres ofte med vitamin C eller vitamin D. Begge disse vitaminene er gunstige for immunforsvaret.

nbg 24:7 er et veldokumentert kosttilskudd med Norsk betaglukan og vitamin C.

Innhold: 120 kapsler
Merke: Øvrige varer
Behov: Immunforsvar
kr 629
Innhold: 60 kapsler
Merke: Øvrige varer
Behov: Immunforsvar
kr 379

ImmiFlex er et kosttilskudd for immunforsvaret som kombinerer vitamin D3 med patenterte betaglukaner for optimalt resultat.

Innhold: 30 kapsler
Merke: Øvrige varer
Behov: Immunforsvar
kr 219

D-vitamin

Vitamin D, som også kalles for solskinnsvitaminet, er et fettløselig vitamin som produseres i huden vår når den utsettes for UV stråler fra solen. Vitamin D er blant annet nødvendig for en sterk beinbygning og et godt immunforsvar.

Innhold: 120 kapsler
Merke: Pharma Nord
Behov: Energi, Forkjølelse, Hjerte & kar, Immunforsvar, Ledd
kr 109

Lectiner

Lectinect Immun kan gi hjelp mot forkjølelsessymptomer allerede i startfasen, og lindre sår hals. Lectinect Immun er laget som sugetablett. I tillegg til lectiner inneholder det også C-vitamin, D-vitamin og sink som bidrar til immunsystemets normale funksjon.

Merke: Lectinect
Innhold: 15 tabletter
Behov: Forkjølelse, Immunforsvar
kr 69