Desiree sine tips til sunn hverdagsmat

Desiree Andersen - fitfocus

DESIRÈES TIPS TIL SUNN HVERDAGSMAT

Desirèe Andersen er damen bak konseptet bloggen fitfocus.no, som for to år siden ble innlemmet i det utvidede konseptet desireeandersen.no. Målet hennes er å vise hvordan man med små, enkle grep kan gjøre det lett å leve sunt.

– Jeg er stolt av å samarbeide med Sunkost og vil gjerne løfte frem noen produkter som jeg bruker i min matlaging. Se oppskriftene under for hvordan en typisk hverdag kan se ut for meg.

Desiree Andersen - fitfocus

FROKOST: Ready to go smoothie

Ingridienser:
2 dl frosne bringebær
1 neve frossen blomkål/brokkoliblanding
1/4 avokado
1 dl gresk yoghurt eller 30 g proteinpulver fra Plantforce Synergy
3 ss konsentrert, sukkerfri saft
Vann til ønsket konsistens

SLIK GJØR DU

Ha alt i en blender. Kjør på høy hastighet til du har en myk smoothie.

Desiree Andersen - lunsj

LUNSJ: Kremet kyllingsalat

Til fire porsjoner trenger du:
2 kyllingbryst
5 dl Urtekram Grønnsaksbuljong
3 dl kesam
1 syrlig eple
1 rødløk
1 avokado
3 ss karri fra Urtekram
Salt og pepper
Hjertesalat

SLIK GJØR DU

Kok opp buljongen. Skru ned varmen og legg kyllingen i buljongen. La den trekke i ca. 15 minutter. Avkjøl.

Del opp eple, løk og avokado i små terninger. Rør grønnsakene sammen med kesam og karri.

Kutt kyllingen i biter og bland sammen med resten av salaten. Smak til med salt og pepper.

Server i skåler av hjertesalat.

Merke: Urtekram
Innhold: 25 gr
kr 31
Desiree Andersen - lunsj

MIDDAG: Grønnsakspasta med klassisk fløtesaus

Til fire porsjoner trenger du:
500 g karbonadedeig (eller vegansk alternativ)
2 fedd hvitløk
1 gul løk
4 stilker stangselleri
2 gulrøtter
1 boks hakket tomat
2 ss tomatpuré
1 ts Urtekram tørket basilikum
1 ts Urtekram tørket oregano
Olje
Salt og pepper
1 søtpotet
2 squash
Rødkål

SLIK GJØR DU

Skrell og finhakk hvitløk. Kutt løk, stangselleri og gulrøtter i biter.

Varm en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek løk og hvitløk til løken blir blank. Tilsett gulrøtter og stangselleri. Stek videre  i noen minutter. Ha i karbonadedeig og stek til den er gjennomstekt. Tilsett tomat og tomatpuré. La det hele småkoke i 10 minutter.

Skrell søtpotet. Riv den og squash på et rivjern. Kutt kålen i tynne strimer. Varm opp en tørr stekepanne og stek grønn-sakene i et par minutter. Smak til med salt og pepper.

Server grønnsaksstrimlene med kjøttsaus.

Merke: Urtekram
Innhold: 10 gr
kr 31
Innhold: 25 gr
Merke: Urtekram
kr 49
Desiree Andersen - lunsj

KVELDS: Søte lapper med bær

Til en porsjoner trenger du:
1/2 banan
1 egg + 1 eggehvite
1 ts Urtekram Ekte Kanel
Litt kokosolje til steking
2 dl bær

SLIK GJØR DU

Ha banan, egg, eggehvite og kanel i en blender.

Blend til du får en klumpfri røre. Ha litt kokosolje i en stekepanne. Stek små gyldne lapper på middelsvarme.

Server med bær og gjerne litt fibersirup.

Merke: Funksjonell Mat
Innhold: 450 gr
kr 89