Derfor kan fibersirup være et sunnere alternativ

fibersirup

Fibersirup

Noen ganger har man lyst til å tilføre maten en søtere smak. Hvorfor ikke ta benytte et sunnere alternativ? Fibersirup lages av plantefiber, og gjør godt for kroppen, samtidig som det smaker utrolig godt! Fibersirup finnes i to ulike varianter: FiberSirupClear og FiberSirupGold.

FiberSirup Clear er en allsidig ingrediens i baking og matlaging. Den gir en god søtsmak, og kan for eksempel bidra til at kjeks og cookies får en sprø utside og myk kjerne. Denne fibersirupen passer derfor perfekt til å lage hjemmelaget barer, da de både blir søte i smaken, får en perfekt konsistens og en god dose fiber. FiberSirupClear er 60 % så søt som sukker.

FiberSirup Gold smaker veldig søtt, og er en sunnere erstatning til sirup og honning. Denne er tilsatt en liten mengde stevia og malt­ekstrakt. Den har en gyllen farge og en fyldig søtsmak. Fiber­Sirup Gold er et sunnere alternativ til honning og sirup, og er ideell over pannekaker, yoghurt, grøt, bær, is og desserter.  Gold er like søt som sukker/sirup, men den inneholder kun 5 % sukkerarter og hele 70 % fiber!

Se oppskrift med proteinpannekaker her

proteinpannekaker

 

Med diabetes

Erfaring har vist at FiberSirup kan tas opp i kroppen noe forskjellig fra person til person. For mange vil hovedandelen i FiberSirupen virke som fiber i kroppen, mens for andre ser det ut til at en del av fiberet kan gi utslag på blodsukkeret. Det anbefales derfor alle med diabetes å prøve seg forsiktig frem ved bruken av FiberSirup, og forvente noe blodsukkerstigning. Den vil være mindre enn ved inntak av tradisjonell sirup, honning eller sukker, men kan kanskje være høyere enn hva man forventer av et produkt med så lite sukkerarter og så mye fiber. Det er dessverre ikke gjort godt nok dokumenterte tester på denne ingrediensen til at vi kan sette noen eksakt GI enda.