Sunnere kosthold på en enkel måte med Funksjonell mat

funksjonell mat

Ønsker du å leve litt sunnere, men opplever at det er vanskelig? Med løsningene fra Funksjonell mat kan det bli lettere.

Funksjonell mat passer til mange som ønsker å spise litt mindre sukker i hverdagen og ha et sunnere kosthold. Sukker tilfører deg kun tomme kalorier og er ikke noe kroppen har behov for.

Det er imidlertid ikke alltid like lett å velge sunne produkter når du handler i matbutikken. Butikkene er fulle av matvarer som er rike på sukker og mettet fett. Det er heller ikke spesielt morsomt å si nei takk til kake og andre gode ting i sosiale lag, eller å aldri kunne lage noe godt hjemme.

Søtt alternativ

Funksjonell mat tilbyr sukkererstatninger, bakemikser og andre matvarer, som inneholder lite eller ikke noe sukker. Produktene skal gjøre det lettere å spise sunt, uten at du må forsake kosen i hverdagen.

Ønsker du et alternativ til sukker, har Funksjonell mat alternativet Sukrin. Sukrin er ikke et kunstig søtningsstoff, men en naturlig sukkererstatning. Det inneholder ingen karbohydrater som tas opp av kroppen, det er kalorifritt og gir ingen blodsukkerstigning. Sukrin passer derfor både for deg som vil kutte ned på sukker, deg som ønsker færre kalorier og deg som ønsker et mer stabilt blodsukker. Sukrin passer dermed også godt ved et lavkarbokosthold.

Innhold: 500 gr
Merke: Funksjonell Mat
kr 79
Merke: Funksjonell Mat
Innhold: 250 gr
kr 79
Merke: Funksjonell Mat
Innhold: 250 gr
kr 49

Les også vår Sukrin-guide her

Sukrin er et 100 % naturlig produkt uten tilsetningsstoffer, basert på sukkeralkoholen erythritol. Erythritol finnes naturlig i pærer, meloner og sopp. Sukrin blir framstilt ved en gjæringsprosess hvor man bruker druesukker som råstoff.

Sukrin og stevia

Du får Sukrin i mange ulike varianter. Varianten vi har omtalt hittil er den vanlige Sukrin-varianten. Den er litt mindre søt enn vanlig sukker. Vanlig Sukrin kan brukes i stedet for sukker i alle matretter der du ville brukt strøsukker, og til baking og sylting. Økologisk Sukrin har de samme egenskapene.

Videre har du varianten Sukrin:1. Denne består av steviol glykosider fra steviaplanten, i tillegg til erythritol. Både stevia og Sukrin er 100 % naturlige produkter. Sukrin:1 er like søt som sukker og har samme konsistens. Den kan brukes alle steder du ville brukt strøsukker, som over bær, yoghurt, kornblanding og grøt, og er også ideell til baking. Denne varianten er også fri for kalorier.

I tillegg har du varianten Sukrin Gold, som har samme søtningsgrad som vanlig sukker og som har 8 kalorier per 100 g. Smaken er rundere og fyldigere, og produktet består av erytritol, tagatose, glyserol, malt-ekstrakt og stevia. Denne varianten kan du bruke som strøsukker, over yoghurt, cottage cheese og grøt, i desserter og baking og i varme drikker.

Du kan også velge Sukrin+ som er dobbelt så søt som vanlig sukker. Den er kalorifri. Også her består produktet av både erytritol og stevia. Passer til baking, matlaging, kaffe og te og som strøsukker.

Nyhet
Innhold: 450 gr
Merke: Funksjonell Mat
kr 84
Merke: Funksjonell Mat
Innhold: 500 gr
kr 69

Kalorifri melis og nøttemel

Du får også melis i Sukrin-form, nemlig SukrinMelis. SukrinMelis består av erythritol og steviol glykosider fra stevia og er like søt som vanlig melis. SukrinMelis kan du bruke i kaker og desserter som ikke skal stekes, for eksempel ostekake. Du kan også bruke den i pisket krem, smørkrem og sjokoladeglasur. Melisen er kalorifri og egner seg for eksempel godt ved et lavkarbokosthold eller LCHF-diett.

I tillegg har du SukrinSirup som inneholder lite kalorier og er helt glutenfri. Bruk den som topping på yoghurt, pannekaker, iskrem, desserter, bær, cottage cheese og grøt, og i bakst. Du får også de kalorifrie steviadråpene Stevia drops fra Funksjonell mat. Disse kan du bruke som tilleggssøtning i ulike oppskrifter og i kakao.

Liker du å bake og ønsker å øke proteininnholdet i baksten, får du flere glutenfrie nøttemel fra Funksjonell mat. Her finner du mel laget av solsikkekjerner, mandelmel, finmalte mandler, sesammel, kokosmel og peanøttmel. I tillegg får du meltilskuddet FiberFin som inneholder resistent stivelse, som skal være godt for fordøyelsen.

Merke: Funksjonell Mat
Innhold: 400 gr
kr 139
Merke: Funksjonell Mat
Innhold: 400 gr
kr 76
Merke: Funksjonell Mat
Innhold: 400 gr
kr 119

Sunnere, gode kaker

Har du lyst til å erstatte brødet i hverdagen med en sunnere variant, kan du bruke brødbakemikser fra Funksjonell mat. Brødene har mindre karbohydrater, mer proteiner og er også rike på andre næringsstoffer.

I tillegg får du bakemikser for kaker. Sunnere Bakemix er glutenfri og inneholder naturlig søtning og ikke vanlig sukker. Den er også rik på protein. Bruk den som utgangspunkt for sukkerbrød, muffins, scones og vafler.

Du får også Sunnere Kakemix som er glutenfri. Sukrin er brukt i stedet for sukker, og i stedet for hvetemel er det brukt mandelmel og en fiberblanding. Miksen egner seg spesielt godt  for eplekake og gulrotkake.

Foretrekker du sjokoladekake, kan du velge Sunnere Sjokoladekake. Sukrin er brukt i stedet for sukker, og deler av melet er erstattet med fettredusert mandelmel og en fiberblanding. Kaken har færre karbohydrater og færre kalorier enn vanlig sjokoladekake og er fiberrik. I tillegg får du blandingen Cake in a cup, som lages på to minutter, for deg som ikke vil vente. Eller du kan velge sjokolademoussen som du også lager raskt.

Du finner også sjokolade og marsipan søtet med Sukrin og stevia, hos Funksjonell mat. Her er altså alt lagt til rette for at du kan kose deg, med færre kalorier, lav eller ingen blodsukkerstigning – og med bedre samvittighet for egen helse.

Merke: Funksjonell Mat
Innhold: 1000 gr
kr 176
Merke: Funksjonell Mat
Innhold: 410 gr
kr 69
Merke: Funksjonell Mat
Innhold: 360 gr
kr 69