Naturlig sukkererstatning – Hva finnes der?

Stevia søtning
sunnere søtning

NATURLIG SUKKERERSTATNING - HVA FINNES DER?

Det finnes mange alternativer til hvitt raffinert sukker å få kjøpt i helsekost. Alle har litt ulike egenskaper så her kan du prøve deg frem og finne din favoritt. 

Stevia er et søtstoff som utvinnes fra Stevia planten og er ca 300 ganger så søtt som sukker. Det inneholder ingen kalorier og gir lavere blodsukkerøkning enn vanlig sukker. Finnes som tabletter, pulver eller flytende.

Erytritol er kalorifritt og gir ingen blodsukkerstigning. Det skader ikke tennene og er 100% naturlig. Det finnes blant annet i frukt. Erytritol er mindre søtt og har en søtningsgrad på 70% av sukker. Det finnes også erytritolprodukter som er tilsatt søtstoff fra stevia som øker søtningsgraden og gir en rundere smak. Ved for stor andel av produkter med erytritol kan smaken oppleves noe kjølende eller metallisk.

Tagatose er et naturlig sukker som opptrer naturlig i visse typer frukt. Det inneholder ca. 60% mindre kalorier enn vanlig hvitt sukker.

IMO-sirup er sirup som er laget av et plantefiber som heter isomalto-oligosakkarid. Det inneholder nesten 70g fiber og kun 6g sukkerarter pr. 100g. Er en sunn erstatning til sirup og honning.

Søtningsgrad 70% av sukker:

Sukrin/Sukkersøtt Sukkererstatning er erytritol og som har konsistens som strøsukker. Perfekt alle steder du trenger strøsukker.

Sukkersøtt Meliserstatning løser seg lett opp i mat og drikke som ikke skal varmes og er perfekt i iste, smoothies, kakeglasur og iskrem.

Fibersirup Clear er basert på IMO sirup, og en allsidig ingrediens i baking og matlaging. Den gir en god søtsmak og gjør slik at kjeks og cookies får en sprø utside og myk kjerne. Også et vidundermiddel i hjemmelagede barer. Fibersirup Clear er 60% så søt som sukker.

Merke: Funksjonell Mat
Innhold: 500 gr
kr 85

Søtningsgrad lik som sukker:

 

SukrinMelis er finmalt Sukrin som er tilsatt en liten mengde stevia, slik at den har samme søtningsgrad som vanlig melis. SukrinMelis er dermed søtere enn original Sukrin.

Sukrin:1 er erytritol tilsatt stevia som gjør søtningsgraden lik som strøsukker. Perfekt alle steder du trenger strøsukker.

Sukrin Gold har kun 8 kalorier pr 100 g (98 % mindre enn sukker) med rund og fyldig smak. Erstatter både hvitt og brunt sukker og er perfekt i varme drikker, over yoghurt, i desserter og til baking. Lekker gylden farge.

Fibersirup Gold er IMO sirup tilsatt en liten mengde stevia og maltekstrakt. Den har en gylden farge og en gylden søtsmak. Fibersirup Gold er ideell over pannekaker, yoghurt, grøt, bær, is og desserter. FiberSirup Gold er like søt som sukker/sirup.

Innhold: 500 gr
Merke: Funksjonell Mat
kr 89
Merke: Funksjonell Mat
Innhold: 400 gr
kr 89
Merke: Funksjonell Mat
Innhold: 250 gr
kr 54

Søtningsgrad søtere enn sukker:

Sweet Stevia/Sukrin+ inneholder både erytritol og søtstoff fra stevia og er dobbelt så søtt som vanlig sukker.

Stevia Sukker inneholder erytritol og stevia og er 5 ganger søtere enn vanlig sukker.

Tagatesse er et strøsukker, laget av blant annet tagatose. Det gir ¼ av kaloriene til sukker og er blodsukkervennlig. Det passer perfekt i all slags bakst og kan karamelliseres. Det er også ideelt til yoghurt, frokostblanding, til varme og kalde drikker, eller der du ellers ville ha brukt vanlig sukker. Bruk halv mengde av Tagatesse etter ettersom det er dobbelt så søtt som vanlig sukker.

Tomt på lager
Merke: Funksjonell Mat
Innhold: 500 gr
kr 127
Merke: Funksjonell Mat
Innhold: 250 gr
kr 87

Se alle våre søtningsmiddel her

 

Kom innom en av våre butikker for flere gode tips og produktanbefalinger.