Slik går du ned i vekt med Noka-dietten

noka dietten

Noka-dietten gjør det enkelt for deg å gå ned i vekt. Slik fungerer dietten.

Noka-dietten er en lavkaloridiett. Den skal gi effektiv og varig vektnedgang. Du erstatter måltider med måltidserstatninger fra Noka. Det er nettopp disse måltidserstatningene som skal gjøre det enkelt for deg å holde deg til «planen» og unngå ekstra kalorier.

Vekttap uten planlegging

Når du spiser en måltidserstatning i stedet for et måltid, unngår du å falle for fristelsen å inkludere mer kaloririke matvarer i måltidet. Du slipper også det potensielt vanskelige arbeidet med å planlegge kalorifattige måltider, og kan i stedet holde deg til måltidserstatningene. Måltidserstatningene skal gi deg alt du trenger av næringsstoffer, vitaminer, mineraler og essensielle fettsyrer. De inneholder også mye fiber, som skal gi deg en god metthetsfølelse.

Det blir også lettere å unngå impulskjøp av en bolle eller en sjokolade, når du har en Noka-bar klar i lomma. Med denne metoden slipper du altså å tenke og planlegge så mye, og det blir lettere å styre unna fristelser.

Slik gjør du

Noka-metoden opererer med ulike faser: selve vektnedgangs-fasen og stabiliserings-fasen.

Vektnedgangs-fasen:

I denne fasen velger du selv tempo og intensitet for vektnedgangen. Vil du ha maksimal vektnedgang, raskest mulig, bytter du ut alle dagens måltider med Noka-måltider. Det vil si at du spiser fire Noka-måltider om dagen, og ingenting annet. Du fordeler dagens måltider på milkshakes, barer og varmretter.

Merke: Noka
Innhold: 15 stk
Behov: Vekt
kr 269
Merke: Noka
Innhold: 7 stk
Behov: Vekt
kr 247

Shakene blander du med melk, enten skummet- eller lettmelk, og de finnes i mange smaker.

Barene finnes også i flere smaker, blant annet sjokolade, appelsin og karamell.

Blant varmrettene finner du tacogryte, kyllingsuppe, spaghetti bolognese og grønnsaksgryte.

Du kan tilsette ekstra grønnsaker eller magert kyllingkjøtt og lignende, hvis du ønsker. Da blir det imidlertid flere kalorier. Måltidserstatningene skal gi deg alt du trenger av næringsstoffer.

Merke: Noka
Innhold: 7 stk
Behov: Vekt
kr 247
Merke: Noka
Innhold: 7 stk
Behov: Vekt
kr 247
Merke: Noka
Innhold: 7 stk
Behov: Vekt
kr 247

Holder du deg kun til måltidserstatningene, 4 måltider om dagen, uten å tilsette noe ekstra, får du kun i deg 900-1000 kcal om dagen. Dette forutsetter at du bruker skummetmelk i shakene. 

Siden et voksent menneske i snitt forbruker 2000-3000 kcal om dagen, vil du dermed tære mye på fettreservene. Forbrenner du 3000 kcal om dagen vil du med dette kaloriinntaket kunne redusere vekten med opptil 2 kg pr. uke.

Forbrenner du 2000 kcal per dag, vil du kunne ha et vekttap på mellom 1 og 2 kg pr. uke. Begge disse situasjonene gjelder hvis du har lav til normal aktivitet. Hvis du i tillegg trener, vil vekttapet kunne økes ytterligere med ca. 0,5 til 1,5 kg per uke.

Hvis du ikke ønsker å kun spise Noka-dietten / måltider, kan du i vektnedgangs-fasen erstatte ett av dagens måltider med et lavkalorimåltid du lager selv. Hvis du holder dette måltidet innenfor 400 kcal, skal det ikke påvirke vektnedgangen i nevneverdig grad.

Du styrer altså intensiteten i kuren selv, utfra hvor mange måltider du bytter ut med Noka-måltider. Om du sprekker en dag, er det ingen krise. Da fortsetter du bare på kuren som normalt neste dag.

Det er viktig å drikke nok vann i vektnedgangs-fasen. Det skyldes at vi vanligvis får i oss mye vann gjennom maten vi spiser, så når du spiser mindre vanlig mat, får du i deg mindre vann. Du bør drikke opp til 2-3 liter vann eller annen kalorifri væske daglig, og minst 1,5 liter, i tillegg til shakene.

drikke vann noka dietten

Stabiliserings-fasen:

Når du har nådd den vekten du ønsker, er det svært viktig at du gjør tiltak for å sikre at vekten stabiliserer seg, slik at du ikke går opp igjen. Først når vekten har vært stabil i minst seks måneder, kan du forvente å beholde den fremover. Disse første seks månedene er derfor svært viktige. Dette løser du i Noka-dietten ved å gradvis bytte ut Noka-måltidene med vanlig mat.

Du bør bruke to-tre uker på hver utbytting.

Har du for eksempel spist Noka-måltider til alle dagens fire måltider, bytter du ut middagen med vanlig mat. Samtidig fortsetter du å bruke Noka-måltider til de tre andre måltidene, i to-tre uker. Deretter bytter du ut neste måltid med vanlig mat, og så videre. Følg samme fremgangsmåte om du har spist Noka-måltider til tre av dagens måltider i vektnedgangs-perioden.

Skulle du senere overspise eller gå opp i vekt igjen, kan du kompensere med å spise Noka-måltider til noen av dagens måltider i noen dager eller uker. På denne måten kan du beholde kontrollen også etter kuren. I tillegg kan du velge å skeie ut og kose deg av og til, og så ta noen dager eller uker med Noka-måltider i etterkant.