Udo’s Choice forbedrer restitusjonen

Udo’s Choice gjør det lett for kroppen å hente seg inn igjen etter trening.

Hvorfor? Fordi Udo’s Choice tilfører essensielle fettsyrer i riktig balanse. Kroppens reparasjonsprosesser foregår mer kontrollert og balansert etter treningsøkten.

Det er ingen tilfeldighet at fysisk aktive som bruker Udo’s Choice oljeblanding også erfarer at de henter seg lettere inn igjen etter harde treningsøkter.

Kroppens reparasjonsprosess

Intensiv trening gir lett syreoverskudd som gjør oss både stive og slappe, og irriterer muskler og annet kroppsvev. Intensiv og hard trening kan belaste musklene i en slik grad at mange små skader oppstår, og dette går ikke upåaktet hen i immunforsvaret.

Spesialiserte immunceller går til aksjon etter treningsøkten, for å bryte ned og fjerne skadet vev. Det er en viktig del av kroppens reparasjonsprosess. Samtidig er det viktig å ha et balansert og kontrollert immunforsvar, slik at det ikke i sin iver etter å bryte ned og fjerne skadet vev også ødelegger noe av det friske og sunne kroppsvevet som omgir skadesonen.

God fettsyrebalanse

Immunforsvaret reguleres i stor grad av fettsyrehormonene som dannes av omega-3- og -6-fettsyrer. En god balanse mellom disse fettsyrene gir god balanse mellom fettsyrehormonene, og dermed også et velfungerende og balansert immunforsvar.

Inntaket av den essensielle omega-3-fettsyren alfalinolensyre er i dag fem ganger mindre enn for 150 år siden. Samtidig får mange for mye omega-6 av dårlig kvalitet, fra raffinerte matoljer, margariner og ferdigmat.

Flerumettet fett (omega-3 og -6) av dårlig kvalitet består av fettsyrer som er delvis skadet og mangler naturlig antioksidantbeskyttelse, og disse fettsyrene brytes lett ned til frie radikaler i kroppen. De forårsaker harskningsprosesser og oksidativt stress.

Udo’s Choice består bare av kaldpressede og uraffinerte fettsyrer av aller beste kvalitet, og har dobbelt så mye alfalinolensyre (omega-3) som linolsyre (omega-6). Dermed oppnås to viktige poenger for fysisk aktive: God fettsyrebalanse, og ingen ødelagte fettsyrer som forårsaker skade.