Julepannacotta med appelsinsaus og pepperkake crumble
Julepannacotta med appelsinsaus og pepperkake crumble
Julepannacotta med appelsinsaus og pepperkake crumble

Julepannacotta med appelsinsaus og pepperkake crumble

Til 4 porsjoner panna cotta trenger du:

4 dl havre eller soyafløte
4 ss Helios rørsukker
2 ss agarflak
2 ts Helios vaniljepulver

Til pepperkake crumble (Dette kan lages flere dager i forkant.):

1 ss cocosa olje
3 ss cocosa sirup
3 ss mandlemel fra Funksjonell mat
3 ts Helios kanel
1 ts Manna tørket ingefær
1 ts Helios vaniljepulver

Til sausen:

4 dl appelsinjuice
1 ss maizena

Slik gjør du

Panna cotta: Ha havrefløte, sukker, vaniljepulver og agarflak i en gryte.
Kok det sakte opp, mens du rører forsiktig. Når blandingen når kokepunktet, lar du den stå og småkoke i noen minutter. Nå vil den tykne litt, men den stivner ikke skikkelig før den har fått stått litt i kjøleskapet.
Etter koking heller du panna cottaen over i en skål eller serveringsglass, og setter kaldt.

Crumble: Sett ovnen på 200 grader.
Smelt kokosolje og cocosa sirup på svak varme. Rør inn mandelmel og krydder. Du vil nå få en slags pepperkakedeig.
Trykk deigen ut på et bakepapir, til samme tykkelse som en pepperkake.
Stekes midt i ovnen i 10 minutter.
Avkjøl kaken helt og knus den til pepperkake crumble.

Rett før servering: Kok opp appelisinjuice og maizena. La det småkoke i noen minutter til den tykner. Fordel sausen over pannacottaen og topp med pepperkake crumble.

Oppskrifter