Speltmel, siktet

Innhold: 1 kilo
48,-
Velg å bestille på nett eller hente i butikk:
På lager i nettbutikken
48,-
På lager i nettbutikken
SKU
70105
På lager i nettbutikken
SKU
70105
  • Gratis frakt over 199,-
  • Frakt: 1-3 virkedager
  • Lik pris i butikk
  • Ingen tollavgift
Innhold: 1 kilo

Speltmel, siktet, 1 kg, økologisk, Manna

Siktet spelt gir deg luftig og lett bakverk med en nøtteaktig tødsj. Et svakere gluten enn det som er i hvete kan være godt for magen.
Kornsorten foretrekkes ofte av folk som er sensitive overfor gluten, siden gluten i spelt er svakere enn i hvete.
Spelt inneholder jern, sink kobber og vitamin B17. Den innholder proteiner, fett og fiber.
Spelt kan bidra gunstig i forhold til fordøyelseproblemer og magesmerter.

Product description:

Spelt er et urkorn og har sitt opphav fra Enkorn og Emmer. Kornet stammer fra Midtøsten og har vært dyrket i Norge siden steinalderen. I den senere tid har oppmerksomheten økt rundt spelt.Kornsorten foretrekkes ofte av folk som er sensitive overfor gluten, siden gluten i spelt er svakere enn i hvete. Forskjellen på næringsverdien i spelt og hvete er ikke veldig stor. Økologisk. Allergiinformasjon: Inneholder gluten. BRUK Du kan erstatte hvete med spelt i ulike bakverk. Du må bare tilpasse elting og vannmengde. Brød bakt av spelt blir litt mørkere og får en nøtteaktig tødsj. Det holder seg ofte litt bedre. Spelt liker ikke svært høye temperaturer. Vær derfor oppmerksom dersom du skal lage hvit saus av spelt. VITAMINER OG MINERALER Spelt inneholder jern, sink kobber og vitamin B17. Den innholder proteiner, fett og fiber. Proteinenene i spelt inneholder alle de ni essensielle aminosyrer som trengs i menneskekroppen. Disse aminosyrene kan kroppen ikke produsere selv. Spelt kan bidra gunstig i forhold til fordøyelseproblemer og magesmerter. ØKOLOGISKE FORDELER Produktet er produsert uten ved hjelp av sprøytemidler eller kunstgjøsel. Det inneholder ingen kunstige smak- og konserveringsmidler.
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon
Produktegenskaper og innhold
  • Bruksområde : Du kan erstatte hvete med spelt i ulike bakverk. Du må bare tilpasse elting og vannmengde.Brød bakt av spelt blir litt mørkere og får en nøtteaktig tødsj. Det holder seg ofte litt bedre.Spelt liker ikke svært høye temperaturer. Vær derfor oppmerksom dersom du skal lage hvit saus av spelt.

  • Tips : Spelt liker ikke svært høye temperaturer. Vær derfor oppmerksom dersom du skal lage hvit saus av spelt.

  • Næringsinnhold :

    Næringsinnhold per 100kilo:

    Energi(kj/kcal)1450 kJ/340 kcal
    Fett1,5 g
    Hvorav:
    – mettede fettsyrer0,0 g
    Karbohydrater70 g
    Hvorav:
    – sukkerarter0,0 g
    Kostfiber3 g
    Protein11 g
    Salt0,0 g

    *RI = Referanseinntak

  • Ingredienser : Siktet speltmel .

  • SKU : 70105

Anmeldelser

Fikk du svar på det du lurte på?