Glutenfrie enkle julekaker

SEIGE NØTTEKAKER, ca 15 stk:

100 gram mandler
100 gram cashewnøtter
3 ss Sukrin Gold
1 Eggehvite
100 gram SukrinSirup Gold
1/2 ts Ceylon kanel

Slik gjør du: Sett ovnen på 180 grader. Ha mandler og cashewnøtter i en blender og mal det til grovt mel. Blend inn Sukrin Gold, egg, SukrinSirup Gold og kanel. Legg deigen i klatter på et stekebrett. Ca. 1 ss per kake. Stekes midt i ovnen i 12-15 minutter. Avkjøl på rist.


KRANSEKAKESTENGER:

200 gram fettredusert mandelmel
150 gram Sukrinmelis
2 eggehviter

Slik gjør du: Sett ovnen på 200 grader. Bland sammen ingrediensene og form små kransekakestenger. Stekes midt i ovnen i 12-15 minutter – til de begynner å bli gyldne. Med en gang du tar dem ut av ovnen er de ganske myke, men de blir hardere etter hvert som de avkjøles. Pynt: Smeltet sukkerfrisjokolade og frysetørket bringebær.

 

VEGANSKE PEPPERKAKER, 6-8 stk:

2 ss mandelsmør
1 ss SukrinSirup Gold
2 ss Helios lys bakemiks

Pepperkakekrydder:
0,25 ts Ceylon kanel
0,25 ts kardemomme
0,25 ts ingefærpulver

Slik gjør du: Sett ovnen på 200 grader. Rør sammen mandelsmør, Sukrin Gold og pepperkakekrydder. Tilsett melet. Bruk gjerne hendene til å kna sammen en jevn deig. Legg deigen mellom to ark bakepapir og kjevle ut, gjerne litt tykkere enn vanlige pepperkaker. Form små pepperkaker. Stekes midt i ovnen i 12 minutter. De blir hardere når de avkjøles.
Pynt: Sukrinmelis + vann


MARSIPANKJEKS:

200 gram fettredusert mandelmel
150 gram Sukrinmelis
2 eggehviter

Slik gjør du: Sett ovnen på 180 grader. Bland sammen mandelmel, sukrinmelis og eggehviter til en gjevn masse. Kjevle ut massen mellom to ark bakepapir, ca. 1,5 cm tykk. Stikk ut små stjerner og stek midt i ovnen i 15-17 minutter til de blir gyldne. Avkjøl og nyt.
Pynt: Smeltet sukkerfri sjokolade

Oppskrift/bilde av Desiree Andersen

Produkter i oppskriften