Vepsebol med pistasj og matcha

Vepsebol er marengs som tradisjonelt lages med mandler og mørk sjokolade. Bytt gjerne ut ingrediensene om du heller vil lage tradisjonelle vepsebol, men denne varianten med pistasjenøtter, hvit sjokolade og matcha smaker virkelig det lille ekstra!

TIL CA. 30 VEPSEBOL TRENGER DU:

2 eggehviter
125 gram Sukrin
100 gram sukker- og melkefri hvit sjokolade
100 gram pistasjenøtter
1 ss Matchapulver

 

SLIK GJØR DU:

1. Sett ovnen på 180 grader varmluft. Kle to stekebrett med bakepapir.
2. Start med å piske eggehvitene helt stive. Deretter pisker du inn litt og litt 3. Sukrin og matcha.Hele denne prosessen tar ca. 10 minutter. Du skal piske til marengsen blir luftig og litt blank.
4. Hakk nøtter og sjokolade. Når marengsen er ferdig pisket vender du nøtter og sjokolade forsiktig inn i røren.
5. Bruk 2 spiseskjeer til å fordele marengsen i topper ut over to bakepapirkledde stekebrett. Stek midt i ovnen i ca. 20 minutter. Følg med under steketiden så vepsebolene ikke blir brent.
6. Avkjøl helt og oppbevares i tett boks.

Oppskrift/bilde av Desiree Andersen

Produkter i oppskriften