Safransnurrer
Til 8 store snurrer trenger du:
1 kg siktet speltmel
1,5 dl Sukrin Gold
1 ts kardemomme
50 g smeltet smør
4 dl lunken melk
1 pakke fersk gjær
3 dl yoghurt naturell
1 g safran
Til fyll trenger du:
200 g Sukrin Marzipan
50 g smør
3 ss Ceylon kanel
Slik gjør du
1. Ha mel, Sukrin og kardemomme, kanel og ingefær i en bolle.
2. Smelt smør og ha i melken og safran. Rør inn gjæren og yoghurten.
3. Bland sammen det våte og det tørre. Elt i minst 10 minutter.
4. Forhev deigen i 20–30 minutter.
5. Riv marsipanen på et rivjevn.
6. Pisk sammen marsipan, smør og kanel.
7. Kjevle deigen ut til et stort rektangel.
8. Bre fyllet utover den nederste halvdelen og brett den andre delen over. 9. Del deigen opp i remser på ca. 2 cm. Tvinn og snurr til snurrer.
10. Pensle med egg eller melk for en fin overflate og stek dem på 220 grader varmluft midt i ovnen i 10–12 minutter.
Oppskrift/bilde av Desiree Andersen