Safransnurrer
Safransnurrer
Safransnurrer

Safransnurrer

Til 8 store snurrer trenger du:

1 kg siktet speltmel fra Holli Mølle
1,5 dl Sukrin Gold
1 ts Helios kardemomme 
50 g smeltet smør
4 dl lunken melk
1 pakke fersk gjær
3 dl yoghurt naturell
1 g safran

Til fyll trenger du: 

200 g SukrinMarzipan
50 g smør
3 ss Helios ceylon kanel 

Slik gjør du

Ha mel, Sukrin og kardemomme, kanel og ingefær i en bolle.
Smelt smør og ha i melken og safran. Rør inn gjæren og yoghurten.
Bland sammen det våte og det tørre.  Elt i minst 10 minutter.
Forhev deigen i 20–30 minutter.
Riv marsipanen på et rivjevn.
Pisk sammen marsipan, smør og kanel.
Kjevle deigen ut til et stort rektangel.
Bre fyllet utover den nederste halvdelen og brett den andre delen over. Del deigen opp i remser på ca. 2 cm. Tvinn og snurr til snurrer.
Pensle med egg eller melk for en fin overflate og stek dem på 220 grader varmluft midt i ovnen i 10–12 minutter.

 

Oppskrift/bilde av Desiree Andersen

Produkter i oppskriften
  1. Økologisk siktet spelt mel
    Holli mølle Økologisk siktet spelt mel
    519,-
    På lager i nettbutikken
  2. Sukrin Gold 500 g
    Funksjonell Mat Sukrin Gold 500 g
    89,-
    På lager i nettbutikken
  3. Helios Kardemomme 23 gr
    Helios Helios Kardemomme 23 gr
    40,-
    På lager i nettbutikken
  4. SukrinMarzipan
    Funksjonell Mat SukrinMarzipan
    64,-
    På lager i nettbutikken
  5. Helios Ceylon Kanel stor 50 gr
    Helios Helios Ceylon Kanel stor 50 gr
    69,-
    På lager i nettbutikken