Speltjuleboller

Til 10–12 boller trenger du:

1 kg siktet speltmel
1,5 dl Sukrin Gold 
1 ts kardemomme
2 ts kanel 
1/2 ts ingefærpulver
50 gram smeltet smør 
4 dl lunken melk 
1 pakke fersk gjær 
3 dl yoghurt naturell
50 g hakket, sukkerfri mørk sjokolade

Slik gjør du

1. Ha mel, Sukrin, kardemomme, kanel og ingefær i en bolle.
2. Smelt smør og ha i melken. Rør inn gjæren. Rør inn yoghurten.
3. Hakk sjokoladen.
4. Bland sammen det våte, mel og sjokolade. Elt i minst 10 minutter.
5. Forhev deigen i 20–30 minutter.
6. Rull ut bollene og etterhev dem til dobbelt størrelse.
7. Pensle bollene med egg og strø over hakkede mandler + rørsukker.
8. Stek dem på 220 grader varmluft midt i ovnen i 12 – 15 minutter.

PYNT: hakkede mandler + rørsukker (sløyf rørsukkeret dersom du vil ha en sukkerfri variant)

Oppskrift/bilde av Desiree Andersen

Produkter i oppskriften
  1. Holli Mølle Økologisk Spelt siktet 10 kg
    Holli mølle Holli Mølle Økologisk Spelt siktet 10 kg
    509,-
    På lager i nettbutikken
  2. Sukrin Gold 500 g
    Sukrin Sukrin Gold 500 g
    99,-
    På lager i nettbutikken
  3. Helios Kardemomme 23 gr
    Helios Helios Kardemomme 23 gr
    49,-
    På lager i nettbutikken
  4. Helios Ceylon Kanel stor
    Helios Helios Ceylon Kanel stor
    95,-
    På lager i nettbutikken
  5. Rawpowder Ingefærpulver
    Rawpowder Rawpowder Ingefærpulver
    105,-
    På lager i nettbutikken
  6. Cavalier Plate mørk 85% stevia
    Cavalier Cavalier Plate mørk 85% stevia
    65,-
    På lager i nettbutikken
  7. Helios mandler 150 gr
    Helios Helios mandler 150 gr
    79,-
    På lager i nettbutikken
  8. Helios rårørsukker lys
    Helios Helios rårørsukker lys
    119,-
    På lager i nettbutikken