
Speltjuleboller
Til 10–12 boller trenger du:
1 kg siktet speltmel fra Holli Mølle
1,5 dl Sukrin Gold
1 ts Helios kardemomme
2 ts Helios kanel
1/2 ts ingefærpulver fra Rawpowder
50 gram smeltet smør
4 dl lunken melk
1 pakke fersk gjær
3 dl yoghurt naturell
50 g hakket, sukkerfri mørk sjokolade fra Cavalier
PYNT: hakkede mandler + Helios rørsukker (sløyf rørsukkeret dersom du vil ha en sukkerfri variant)
Slik gjør du
Ha mel, Sukrin, kardemomme, kanel og ingefær i en bolle.
Smelt smør og ha i melken. Rør inn gjæren. Rør inn yoghurten.
Hakk sjokoladen.
Bland sammen det våte, mel og sjokolade. Elt i minst 10 minutter.
Forhev deigen i 20–30 minutter.
Rull ut bollene og etterhev dem til dobbelt størrelse.
Pensle bollene med egg og strø over hakkede mandler + rørsukker.
Stek dem på 220 grader varmluft midt i ovnen i 12 – 15 minutter.
Oppskrift/bilde av Desiree Andersen
