Speltjuleboller
Speltjuleboller
Speltjuleboller

Speltjuleboller

Til 10–12 boller trenger du:

1 kg siktet speltmel fra Holli Mølle 
1,5 dl Sukrin Gold 
1 ts Helios kardemomme
2 ts Helios kanel 
1/2 ts ingefærpulver fra Rawpowder 
50 gram smeltet smør 
4 dl lunken melk 
1 pakke fersk gjær 
3 dl yoghurt naturell
50 g hakket, sukkerfri mørk sjokolade fra Cavalier

PYNT: hakkede mandler + Helios rørsukker (sløyf rørsukkeret dersom du vil ha en sukkerfri variant)

Slik gjør du

Ha mel, Sukrin, kardemomme, kanel og ingefær i en bolle.
Smelt smør og ha i melken. Rør inn gjæren. Rør inn yoghurten.
Hakk sjokoladen.
Bland sammen det våte, mel og sjokolade. Elt i minst 10 minutter.
Forhev deigen i 20–30 minutter.
Rull ut bollene og etterhev dem til dobbelt størrelse.
Pensle bollene med egg og strø over hakkede mandler + rørsukker.
 Stek dem på 220 grader varmluft midt i ovnen i 12 – 15 minutter.

 

Oppskrift/bilde av Desiree Andersen

Produkter i oppskriften
  1. Økologisk siktet spelt mel
    Holli mølle Økologisk siktet spelt mel
    519,-
    På lager i nettbutikken
  2. Sukrin Gold 500 g
    Funksjonell Mat Sukrin Gold 500 g
    89,-
    På lager i nettbutikken
  3. Helios Kardemomme 23 gr
    Helios Helios Kardemomme 23 gr
    40,-
    På lager i nettbutikken
  4. Helios Ceylon Kanel stor 50 gr
    Helios Helios Ceylon Kanel stor 50 gr
    69,-
    På lager i nettbutikken
  5. Rawpowder Ingefærpulver
    -20%
    Rawpowder Rawpowder Ingefærpulver
    Tilbudspris 84,- Før 105,-
    På lager i nettbutikken
  6. Cavalier Plate mørk 85% stevia
    -9%
    Cavalier Cavalier Plate mørk 85% stevia
    Tilbudspris 50,- Før 55,-
    På lager i nettbutikken
  7. Helios mandler 150 gr
    Helios Helios mandler 150 gr
    70,-
    På lager i nettbutikken
  8. Helios rårørsukker lys
    Helios Helios rårørsukker lys
    106,-
    På lager i nettbutikken