Oppdater adresse?
Du har oppdatert adressene dine i Vipps siden ditt siste besøk. Skal vi oppdatere adressene vi har lagret om deg?
Speltjuleboller
Til 10–12 boller trenger du:
1 kg siktet speltmel
1,5 dl Sukrin Gold
1 ts kardemomme
2 ts kanel
1/2 ts ingefærpulver
50 gram smeltet smør
4 dl lunken melk
1 pakke fersk gjær
3 dl yoghurt naturell
50 g hakket, sukkerfri mørk sjokolade
Slik gjør du
1. Ha mel, Sukrin, kardemomme, kanel og ingefær i en bolle.
2. Smelt smør og ha i melken. Rør inn gjæren. Rør inn yoghurten.
3. Hakk sjokoladen.
4. Bland sammen det våte, mel og sjokolade. Elt i minst 10 minutter.
5. Forhev deigen i 20–30 minutter.
6. Rull ut bollene og etterhev dem til dobbelt størrelse.
7. Pensle bollene med egg og strø over hakkede mandler + rørsukker.
8. Stek dem på 220 grader varmluft midt i ovnen i 12 – 15 minutter.
PYNT: hakkede mandler + rørsukker (sløyf rørsukkeret dersom du vil ha en sukkerfri variant)
Oppskrift/bilde av Desiree Andersen