Nøttestek med Quinoa
Til 1 stek trenger du:
- 1 løk
- 1–2 sjalottløk
- 2–3 fedd hvitløk
- 1/2 purre
- 1/2 fennikel
- 1 ss olje
- 150 g hasselnøtter
- 100 g cashewnøtter
- 125 g vegansk ost
- 2 dl ukokt Quinoa
- Chia egg (3 ss Chiafrø + 6 ss kokende vann vispes sammen og sveller i 10 minutter
- 2 ts søt sennep
- 1 ts soyasaus
- 2 ts salt
- 1 ts pepper
- 1 ts timian
- 1 ss sitronsaft
Slik gjør du
1. Sett ovnen på 200 grader.
2. Del opp løk, sjalottløk, hvitløk, fennikel og purre. Varm opp oljen i en stekepanne og surr alt til løken blir blank.
3. Kjør cashewnøtter, hasselnøtter og vegansk ost i en food processor. Tilsett grønnsakene og gjenta prosessen.
4. Bland inn ukokt quinoa, chia egg og resten av ingrediensene.
5. Ha blandinga over i en brødform på ca. 2 liter.
6. Stekes midt i ovnen i 30 minutter. Dekk så til med bakepapir og stek i en time til.
7. La steken hvile i 20 minutter før du deler den opp.
Oppskrift/bilde av Desiree Andersen