Bakt rotgrønnsakssuppe med sprø kikerter
Rotgrønnsaker og kikerter vil aldri bli det samme igjen. Denne suppen er en favoritt på kalde dager!
INGREDIENSER
Til 3 personer:
- 800 gram blandede rotgrønnsaker (her er det brukt 2 gulrøtter, 1 stor søtpotet og 1 liten kålrot)
- 2 bokser Helios kikerter
- 4 dl Helios kokosmelk
- 4 dl Herbamare grønnsaksbuljong
- Helios Timian
- Helios Rosmarin
- Salt og pepper
SLIK GJØR DU
Sett ovnen på 220 grader.
Del rotgrønnsakene opp i små biter og fordel utover en stekeplate. Bruk 2/3 av platen slik at det er plass til kikertene også.
Hell litt olje, tørket rosmarin, timian, salt og pepper utover grønnsakene.
Hell vannet av kikertene og skyll dem godt. Legg dem på stekeplaten og hell over litt olje salt, pepper, timian og rosmarin.
Sett brettet midt i ovnen og stek i 20 minutter.
Ta rotgrønnsakene av brettet og opp i en gryte. La kikertene steke videre.
Hell grønnsaksbuljong og kokosmelk over grønnsakene. Kok opp før du bruker en blender eller stavmikser til å kjøre det hele til en glatt suppe. Smak til med salt og pepper.
Server suppen med litt yoghurt, friske urter og kikerter på toppen.