Bakt rotgrønnsakssuppe med sprø kikerter

Rotgrønnsaker og kikerter vil aldri bli det samme igjen. Denne suppen er en favoritt på kalde dager!


INGREDIENSER

Til 3 personer: 

  • 800 gram blandede rotgrønnsaker (her er det brukt 2 gulrøtter, 1 stor søtpotet og 1 liten kålrot) 
  • 2 bokser Helios kikerter 
  • 4 dl Helios kokosmelk 
  • 4 dl Herbamare grønnsaksbuljong 
  • Helios Timian 
  • Helios Rosmarin 
  • Salt og pepper 

SLIK GJØR DU

Sett ovnen på 220 grader. 

Del rotgrønnsakene opp i små biter og fordel utover en stekeplate. Bruk 2/3 av platen slik at det er plass til kikertene også. 

Hell litt olje, tørket rosmarin, timian, salt og pepper utover grønnsakene. 

Hell vannet av kikertene og skyll dem godt. Legg dem på stekeplaten og hell over litt olje salt, pepper, timian og rosmarin. 

Sett brettet midt i ovnen og stek i 20 minutter. 

Ta rotgrønnsakene av brettet og opp i en gryte. La kikertene steke videre. 

Hell grønnsaksbuljong og kokosmelk over grønnsakene. Kok opp før du bruker en blender eller stavmikser til å kjøre det hele til en glatt suppe. Smak til med salt og pepper. 

Server suppen med litt yoghurt, friske urter og kikerter på toppen. 

Produkter i oppskriften
  1. Manna Kikerter i lake
    Manna Manna Kikerter i lake
    25,-
    På lager i nettbutikken
  2. Helios grønnsaksbuljong gjærfri 130 gr
    Helios Helios grønnsaksbuljong gjærfri 130 gr
    45,-
    På lager i nettbutikken
  3. Helios Timian 10g
    Helios Helios Timian 10g
    30,-
    På lager i nettbutikken
  4. Helios Rosmarin 18 gr
    Helios Helios Rosmarin 18 gr
    30,-
    På lager i nettbutikken
  5. Helios Himalayasalt
    Helios Helios Himalayasalt
    40,-
    På lager i nettbutikken
  6. Manna Pepper, malt, økologisk 47 gr
    Manna Manna Pepper, malt, økologisk 47 gr
    43,-
    På lager i nettbutikken