Gurkemeie

Gurkemeie (Curcuma longa), turmeric på engelsk, har vært brukt i årtusener, både i asiatiske kulturer og i Europa. Navnet curcuma kommer fra det arabiske ordet for safran, kourkoum, da gulfargen til gurkemeie minner om fargen til safran.

Gurkemeie har tradisjonelt blitt brukt ved ømme og stive ledd. Gurkemeie har også blitt mye brukt som krydder i matlaging og fargestoff. Gurkemeie er en urt i ingefærfamilien, med grønne, brede og langstrakte blader og gule eller hvite blomster.

Det er de sterkt oransjegule rotstokkene som brukes i kosttilskudd og matlagning, fargen kommer blant annet av curcumin. Gurkemeie inneholder blant annet virkestoffene curcuminoider, og da først og fremst curcumin, samt eterisk olje, vitaminer og mineraler. Det er mengden curcumin du bør se etter når du velger et produkt. Mange produkter er tilsatt pepperekstrakt, piperin.

Pepperekstraktet skal kunne bidra til å øke kroppens opptak av virkestoffet curcumin i gurkemeie. Curcumin fungerer også som en kraftig antioksidant. Antioksidanter beskytter cellene mot de skadelige virkningene av frie radikaler. Frie radikaler er et naturlig biprodukt av cellenes stoffomsetning (celleåndingen), og de frie radikalene kan bidra til celleskade.

Kosttilskudd med gurkemeie kommer som tabletter, kapsler og i flytende form.

15 produkter i kategorien Gurkemeie

Visning Rutenett Liste
per side
Bruk stigende rekkefølge
Oppdaterer... Oppdaterer...