Nype

Nype er en «falsk frukt» eller en hjelpefrukt hos planter i roseslekten. Den vanligste nypearten i kosttilskudd er steinnype (Rosa canina), men man bruker også kjøttnype (Rosa dumalis), mandarinrose (Rosa mayesii) og rynkerose (Rosa rugosa). Visste du at nyper inneholder vesentlig mer C-vitamin enn appelsiner?

Nyper er svært rike på vitamin C, de inneholder i snitt hele 840 mg vitamin C per 100 g frukt (spiselig del). Nype er tradisjonelt brukt ved lette muskel- og leddplager, som stive og ømme ledd og vonde muskler. Vitamin C bidrar til normal kollagendannelse, som har betydning for knoklenes og bruskens normale funksjon.

Vitamin C bidrar også til immunsystemets normale funksjon, og til å opprettholde immunsystemets normale funksjon under og etter intens fysisk trening. I tillegg bidrar vitamin C til normal psykologisk funksjon og til nervesystemets normale funksjon. Vitaminet bidrar også til normal energiomsetning og til å redusere tretthet og utmattelse, samt til å beskytte cellene mot oksidativt stress.

Oksidativt stress er en ubalanse mellom produksjon og nøytralisering av frie radikaler. Frie radikaler er et naturlig biprodukt av cellenes stoffomsetning (celleåndingen), og de frie radikalene kan bidra til celleskade. Antioksidanter beskytter cellene mot de skadelige virkningene av frie radikaler.

3 produkter i kategorien Nype

Visning Rutenett Liste
per side
Bruk synkende rekkefølge
Oppdaterer... Oppdaterer...