Karamell-fudge – smaker fantastisk godt!

Karamell-fudge – smaker som smørbukk, bare enda bedre!

Disse herlighetene er verdt å prøve ut! De smaker utrolig godt, og er kjempenkle å lage!


Fremgangsmåte

  1. Bland alle ingrediensene i en kjele.
  2. La det koke i 30-40 minutter på middels varme.
  3. Rør i karamellen med jevne mellomrom, litt oftere det første kvarteret. Karamellen skal bli ganske brun og tykk.
  4. Hell massen over i en form på 15×20 cm. Spray den med formfett eller smør den med olje, så slipper karamellen lett senere. Strø over litt grovt havsalt og la massen stivne. Det tar ca 2 timer.
  5. Skjær passende munnfuller.

Ingredienser

MengdeIngrediens
4 dlKremfløte
80 grSukrin Gold
25 gFibersirup Gold
20 gMeierismør
1/2 tsVaniljepulver eller vaniljepasta
Grov havsalt
Merke: Funksjonell Mat
Innhold: 450 gr
kr 89
Innhold: 500 gr
Merke: Funksjonell Mat
kr 79

Om Sukrin Gold:

Sukrin Gold er sammensatt av naturlige søtstoffer (Sukrin – over 90 %, tagatose, glutenfri malt, glyserol og stevia). Det har en ekstra rund og fyldig smak, og er like søtt som vanlig sukker. Har kun 8 kcal per 100 g, dette er bare 2 % av hva vanlig sukker har.  (400 kcal per 100 g) Sukrin Gold er helt naturlig, både i opprinnelse og fremstilling.

Om Fibersirup Gold:

En søt sirup som er laget av prebiotiske fibre. Inneholder bare 5 % sukkerarter og 69 % fiber. En fiberrik og kaloriredusert erstatning for honning og sirup. Like søt som sukker/sirup, med en rund egen smak og gyllen farge.

TIPS!

Tilsett kakao eller lakrispulver for å få andre smaksvarianter!

 

Oppskriftene er utarbeidet av Elisabeth Holm.