Sunnere kakao

Oppskrift på sunn kakao
Oppskrift på sunn kakao

NYT EN DEILIG KOPP KAKAO

Nyt varme kopper med kakao på kjølige høstdager, med god samvittighet. Det er deilig, varmt og sunt! Rå kakao har mange helsebringende plantestoffer som påvirker oss positivt, både fysisk og psykisk. Det inneholder rikelig med protein og magnesium, i tillegg til at det øker vår produksjon av fentyletylamin og serotin, som er vårt lykkehormon! Rå kakao kan nytes både varm og kald, og er perfekt i kombinasjon med trening og vektkontroll. Drikk deg til et bedre humør, sterkere immunforsvar og mer stabilt blodsukker. Sjekk ut Sunkost´ fristende sortiment av økologiske råkakao-alternativer

Serveringstips

Lag sunn kakao på egenhånd, ved å bruke rå kakaopulver og plantemelk. Plantemelk bidrar til metthetsfølelse og er helsefremmende. Både havre-, soya og mandelmelk passer fint å bruke. Dryss en klype mørk sjokolade, kardemomme eller kanel på toppen for en enda bedre smaksopplevelse, eller topp kakaoen med en lett og luftig kokoskrem. Ønsker du mokka-smak kan du også tilsette bittelitt kaffepulver. Denne oppskriften gir også veganere og melkeallergikere mulighet til å nyte varm kakao gjennom høstsesongen.

Grunnoppskrift kakao:

2 dl plantemelk

2 ts rå kakaopulver

Søtning etter eget ønske

Se tips over for ulike smakstilsetninger

Fremgangsmåte:

Visp kakaopulver og søtning inn i plantemelken under omrøring. Bruk en visp for å skape et luftig skum på toppen. Pass på at varmen ikke er for høy, da den såvidt skal være kokende. Til slutt topper du den flytende godheten med det du måtte ønske.

Kakao med kokos og cayennepepper:

2 dl plantemelk eller melk

2 ts råkakaopulver

1 ss kokosolje

1 ts agavesirup eller honning

1/4 ts cayennepepper

Fremgangsmåte:

Rør inn alle ingrediensene under oppvarming, tilsett cayennepepper til slutt og smak til.

Innhold: 400 gr
Merke: Økosjokolade
kr 179
Merke: Økosjokolade
Innhold: 230 gr
kr 149
Innhold: 200 gr
Merke: Økosjokolade
kr 105
Innhold: 666 gr
Merke: Økosjokolade
kr 182
-15%
Innhold: 500 ml
Merke: Cocosa
kr 184 kr 156
Merke: Cocosa
Innhold: 180 ml
kr 136
Innhold: 400 gr
Merke: Økosjokolade
kr 179
Merke: Manuka
Innhold: 250 gr
kr 359