Vegansk bananbrød med sjokolade

vegansk banabrød
vegansk banabrød

Vegansk bananbrød

Bananbrød med sjokolade er saftig og godt i seg selv, men smaker ekstra godt om det serveres med is eller sorbet som dessert.

INGREDIENSER

2 ss linfrø + 3 ss vann
3 modne bananer
1 dl rapsolje
300 g hvetemel
2 ss kakaopulver
1,5 ts bakepulver
0,5 ts salt
100 g vegansk sjokolade

SLIK GJØR DU

Bruk en 1-liters form.
Knus linfrø i en kjøkkenmaskin eller med en stavmikser. Ha i vann og la det hele svelle i noen minutter. Smelt kokosolje og mos bananer. Bland sammen rapsolje, bananer og kokosolje i en bakebolle. Miks inn linfrøblandingen og kokossukker med en stavmikser. Bland sammen hvetemel, kakaopulver, bakepulver og salt. Sikt det tørre inn med det våte under omrøring. Grovhakk sjokoladen og vend inn. Ha det hele over i ei brødform eller tilsvarende på 1 liter. Stek i forvarmet ovn, over- og undervarme, på 175 °C i omtrent 1 time.

Merke: Holli mølle
Innhold: 1 kilo
kr 45
Merke: Urtekram
Innhold: 80 gr
kr 57
Merke: Urtekram
Innhold: 500 gr
kr 35
Tomt på lager
Merke: Urtekram
Innhold: 500 ml
kr 67