Ønsker du fart på forbrenningen?

Ofte er det enkleste det beste: dropp ekstrem dietter, legg inn mer hverdagsaktivitet og få nok søvn.


Som mange andre lurer du kanskje på hvordan du kan øke forbrenningen? Det finnes mange artikler på nettet om dette temaet, og du har sikkert hørt om de fleste tipsene fra før. Likevel er det godt med en påminnelse, og en oppsamling av de enkle, gode tipsene. Kanskje får du inspirasjon til å gjøre noen små endringer i hverdagen?

Dropp ekstreme slankekurer

Når man sulter kroppen, eller ikke spiser nok næringsrik mat vil kroppen begynne å spare på reservene, og forbrenningen går ned. Det er derfor viktig å ikke ta alle mulige snarveier når man ønsker seg ned i vekt- men heller være bevisst på kostholdet. Spis regelmessig og tenkt over at matvarene du tilfører kroppen har høyt næringsinnhold. Ikke legg fokuset på hva du ikke skal spise, og hvor mye mat du må kutte ut, men legg heller fokus på å gjøre enkle, sunnere grep i hverdagsrutinene. Ved å gjøre små endringer som å bytte ut produkter til magrere alternativer, samt og legge inn noen sunne middagsretter i ukesplanen har du kommet langt på vei. På denne måten vil du kunne klare å holde rutinene, og ikke gå på en smell etter to-tre dager.

Hverdagsaktivitet

Gjennom å øke hverdagsaktiviteten kan man lettest påvirke energiforbruket. Det å gå trapper, vaske leiligheten, leke med barna eller gå til butikken har større effekt på energiforbruket enn man kanskje tror. Hvis man i tillegg legger inn noen treningsøkter i uka, gjerne styrkeøvelser vil man få ekstra forbrenningsfordeler. Med økt muskelmasse vil også forbrenningen øke, nettopp fordi muskler forbrenner mer energi enn fett gjør.

Husk å også få nok søvn i løpet av nattet. Søvn kan spille en avgjørende faktor på forbrenningen.