Derfor trenger huden din kollagen

Visste du at kollagenet i huden begynner å brytes ned etter 25 års alder? Kollagen gir huden styrke og stramhet. Bruk tilskudd av kollagen sammen med blant annet sink, biotin og vitamin C for å støtte normal hud.


Kollagen er det proteinet som det finnes mest av i kroppen. Disse proteinene er hovedbestanddelen i nettverket av fiberdannende proteiner i vevet rundt cellene. Kollagen utgjør ca. 25% av den totale mengden proteiner i kroppen, og finnes særlig i hud, knokler, brusk og sener.

Fram til 25 års alder inneholder huden din 75% kollagen, deretter begynner nedbrytingen. Når du har fylt 60 år, har du mistet 35 prosent av kollagenet i huden.

Gjør huden sterk og stram

Huden består av tre lag, overhuden, lærhuden og underhuden. Lærhuden ligger under overhuden og inneholder et nettverk av små tråder, fibriller. Elastinfibriller gjør huden elastisk, mens kollagenfibriller holder huden sammen. Kollagen gir styrke og stramhet til huden.

Mindre med alderen

Huden produserer kollagen og elastin, men mengden som produseres avtar med alderen. Dermed blir nettverket av tråder i huden mindre stramt, huden blir slappere og grovere. Når du blir eldre, blir dessuten overhuden tynnere og holder dårligere på fuktighet.
Vær også oppmerksom på at UV-stråling fra solen fremskynder hudens aldring, strålene bryter ned kollagenet i huden, samtidig som DNA i hudcellene skades.

Kollagen-tilskudd

Kollagen-tilskudd kan brukes når du ønsker å støtte opp om normal hud. Vitamin C bidrar til normal kollagendannelse, som har betydning for hudens normale funksjon. Det er derfor også viktig med et normalt inntak av vitamin C. Du får kollagentilskudd som pulver, tabletter og kapsler. 

Sunkost Kollagen B+

Inneholder kollagen kombinert med B-vitaminer, sink og urter. Sink, biotin og riboflavin bidrar til å vedlikeholde en normal hud. Sink bidrar også til normale negler. Biotin og sink bidrar i tillegg til å opprettholde et normalt hår. Tabletter.

Jabushe Collacen

Inneholder lavmolekylært kollagen fra fisk, med godt opptak i kroppen, samt vitamin A, sink og biotin som bidrar til normal hud og normalt hår. Sink bidrar i tillegg til normale negler. Tilskuddet inneholder også vitamin C som bidrar til normal kollagendannelse. 100% naturlig. Pulver, blandes ut i drikke.

jabushe+collacen

Vild Nord Pure Marine Collagen

Et rent kollagentilskudd fra nordatlantisk, villfanget torsk. Kommer i smakene nøytral, sitron og jordbær, noen av variantene er tilsatt vitamin C.

APS Collagen C+

Inneholder hydrolisert kollagen fra storfe, for maksimalt opptak. Pulver med smak av appelsin.

Marine Matrix Kollagenpeptider

Inneholder kollagenpeptider fra norsk torsk, med raskt opptak, samt vitaminer og mineraler for hud, hår og negler. Pulver. Velg mellom startpakke og vedlikeholdspakke.

Bodylab Collagen Booster

Kollagenpulver med kollagen type 1 og 3 fra okse, smak av iste.

New Nordic Skin Care Collagen Filler

Tabletter med marint kollagen, granateple, tomat og astaxanthin.

Skingain Professional og Original

Skingain Professional er et tilskudd med to typer kollagen, hvor kollagen type 1 kommer fra storfe. Inneholder også vitamin A, C, D, E, B-vitaminer, blant annet biotin, samt sink og kobber. Tabletter. Skingain Original er et kollagentilskudd i pulverform, som også inneholder hylauronsyre og C-vitamin.

Biosan Skjønnhet Innenfra

Inneholder marint kollagen fra norsk fisk og hyaluronsyre, samt vitaminer, mineraler, betakaroten og melkesyrebakterier. Pulver, smak av granateple.