Enkle tips til hjemmespa

Unn deg litt tid for deg selv til uken – det kan gi stort utslag på både sinn og utseende!


Dårlige hudpleierutiner i ferien

I sommerferien blir huden vår ofte utsatt for ekstra ytre påvirkninger når vi tilbringer mer tid utendørs enn vanlig. Samtidig kan det også være fort gjort å glemme de faste hudpleierutinene når kveldene blir sene. Det vil derfor være gull verdt for både hud, sinn og kropp å unne seg en kveld med enkel hjemmespa til uken. Det trenger slett ikke å ta lang tid eller koste mye – så her handler det mest om å prioritere!

1. Planlegg godt

Det aller vanskeligste med en kveld med hjemmespa er å klare å sette av tid til seg selv. De fleste har muligheten, men man planlegger ofte ikke godt nok – slik at det alltid kommer ting i veien. På grunn av dette utsetter man det til en annen uke, og videre til neste måned…

Derfor bør man bestemme seg, og legge til rette for at ingen ting forstyrrer kvelden din. Du må huske at du faktisk fortjener en liten time eller to for deg selv i uken, og du trenger ikke å føle at du bør prioritere noen annet.

2. Begynn med ansiktet

Et tips er å begynne å peele ansiktet, og videre sette på en ansiktsmaske. Ansiktsmasken kan sitte på mens du pleier resten av kroppen.

3. De små tingene

Legg litt ekstra innsats i å skape den riktige stemningen. Tenn lys, gjerne et duftlys og gjør det koselig rundt deg. Lag deg en stor kopp te eller ta deg et glass vin mens du slapper av med ansiktsmasken. Sett på beroligende musikk og nyt tiden du har satt av til deg selv. Du kan også nå fikse negler og skrubbe føttene hvis ønskelig. Ta frem dine favorittblader og innhent inspirasjon til både interiør, mote eller annet ønskelig tema.

4. Peeling av resten av kroppen

Når ansiktsmasken har sittet lenge nok kan du ta deg en dusj for å peele resten av kroppen. En kroppsskrubb reduserer det ytterste laget av døde hudceller og peeling stimulerer til nydannelse av hudvev. Derfor vil en peeling gi huden din fornyet glød.

5. En deilig hårkur

Hva er vel bedre enn mykt og friskt hår? Unn deg selv en ordentlig hårkur, eller benytt kokosnøttolje Cocosa til hårtuppene for å tilføre fuktighet.

6. Avslutt med en god krem

Etter en peeling er det viktig å tilføre huden nok fuktighet. Sjekk ut den populære Dr. Organic serien som finnes i våre butikker.

  • Ekstra deilig er det å legge seg i rent sengetøy etter en god rengjøring av hud og sinn.
  • Et annet tips er å planlegge med samboer/kjæreste/venninne om å lage en massasjedeal hvor man utfører 30 min massasje på hverandre. Dette vil runde av hjemmespa-kvelden din på en behagelig måte.