Gjør føttene sommerklare

Mange forsømmer føttene gjennom vinterhalvåret, men nå er sommeren her og de tette skoene settes på hylla. Ustelte føtter med tørr hud tar seg ikke særlig bra ut i sandalene. Sett av litt tid til deg selv hver uke, og få freshe, myke føtter på stranden i sommer. Det er heldigvis ikke mye som skal til.


Hvorfor er det viktig å ta vare på føttene?

Akkurat som med resten av kroppen, trenger føttene omsorg og pleie. Ømme, såre føtter med hudsprekker,fotsopp, blemmer og gnagsår er ubehagelig, og i noen tilfeller ordentlig vondt! Ta vare på føttene dine, så unngår du disse tingene. Noen få steg og en liten innsats med jevne mellomrom er alt som skal til.

Steg-for-steg:

1. Start med et varmt og deilig fotbad. Ta dette 1 gang i uka (varighet 5-10 minutter). Dette løser opp og gjør det enklere å fjerne død hud. Ha gjerne badesalt, badeolje eller badeskum oppi for god duft og ekstra pleie. Ved behov og for ekstra myke føtter, kan du også bruke en peeling.
2. Tørk føttene godt. Fuktighet kan i verste fall medvirke fotsopp, så tørk alltid grundig (husk området mellom tærne).
3. Fjern hard, tørr hud og/eller liktorner ved behov. Bruk gjerne en fotfil, filestein og/eller skraper.
4. Klipp neglene og sjekk neglebåndene. Fuktigheten gjør neglene myke og lettere å klippe. Klipp neglene rett over, så forebygger du at de blir inngrodde. For å runde av skarpe kanter, kan du bruke en neglfil. Høye neglebånd bør dyttes ned forsiktig, gjerne etter du har påført litt olje. Dette mykgjør og gjør det lettere.
5. Smør inn føttene med en god fotkrem. Som med resten av kroppen, kan huden på føttene bli tørr og dehydrert. Vask og smør derfor føttene dine hver dag. Unngå krem mellom tærne, da dette kan føre til fotsopp.

Så til slutt må du huske vedlikehold. Sett av litt tid til deg selv hver uke, så beholder du de flotte føttene gjennom hele året. Husk at velvære er viktig i en travel hverdag, og bidrar både til en frisk kropp og sjel.

Kontakt oss i Sunkost for flere gode råd og tips til produkter du kan bruke for å bli klar for sommeren.