Fem enkle tips til å ta vare på huden i sommer

Få setter så stor pris på solstrålene som nordmenn. Det gjelder bare å nyte dem med måte, fornuft og gode solkremer! Samtidig er det lurt å pleie hud og kropp litt ekstra for å få en fin og gylden sommerglød!


Betakaroten

Begynn gjerne med betakaroten ca 2 uker før du skal ut i solen. Betakaroten er et såkalt provitamin til vitamin A, og er stoffet som blant annet gir oransjefargen til gulrot og andre fargesterke grønnsaker. Når betakaroten lagres i hudcellene, kan det sette fart på dannelsen av kroppens egne fargepigmenter og gi en raskere og jevnere brunfarge.

Kroppsskrudd/ansiktsskrubb

Bruk gjerne en kroppsskrubb/ansiktsskrubb for å fjerne døde hudpartikler. For eksempel kan du bruke Dr. Organics Olive Oil scrub som inneholder naturlige mikropartikler av vulkansk lava som fjerner effektivt døde hudceller og stimulerer blodsirkulasjonen. Du finner den her.

Fuktighet

Smør deg inn med en god body lotion, f.eks. Soley, Dr. Organics eller Dr. Hauschka for å få en myk og fin hud.

After Sun med Aloe Vera

Ta vare på huden etter soling med en After Sun som tilfører fuktighet og beroliger huden. Aloe vera gel kan også være godt å benytte etter en lang dag i solen da det roer og kjøler ned huden. Også hvis du har blitt lettere solbrent er Aloe Vera et godt hjelpemiddelet du kan bruke.

Solfaktor!

Det finnes en uendelig mengde solbeskyttelse på markedet, og det kan være vanskelig å velge merke. Et råd er å kjøpe en solkrem som er fri for parabener og parfyme. Les gjennom innholdsdeklarasjonen og kjøp produkter med godkjente stoffer. Spør gjerne de ansatte i Sunkost-butikken også, de hjelper deg gjerne!