«Grønn» og skjønn hudpleie

grønn og skjønn hudpleie
grønn og skjønn hudpleie

"GRØNN" OG SKJØNN HUDPLEIE

Stadig flere sverger til naturlig og økologisk hudpleie. Det betyr at Sunkost-butikkene utvider utvalget av lekre, velduftende og pleiende produkter. 

Over hele den vestlige verden er det nå en trend som peker mot mer naturvennlige valg av hår- og hudpleieprodukter. Alle avsløringer om skadelige tilsetningsstoffer i syntetisk kosmetikk har både ført til et strengere regelverk, og et voksende marked for hudpleie basert på naturlige råvarer.

Kristine Rødland, sjefredaktør og ansvarlig utgiver av bransjemagasinet Kosmetikk, bekrefter at det er en voksende interesse for naturlig hudpleie og makeup. Hun forklarer årsaken med to forhold: at produktene har fått lekrere og mer fristende emballasje, og at ingrediensene er blitt mer avanserte og gir bedre resultater for forbruker. For eksempel har trendingredienser som hyaluronsyre og plantestamceller nå dukket opp i de naturlige og/eller økologiske produktene.

Samtidig handler det også om livsstilsvalg, påpeker Rødland. Er man opptatt av sunnhet og helse, kan man bli bekymret for at det finnes tvilsomme stoffer i de konvensjonelle produktene. Mediene rapporterer jo jevnlig om dette.

Tre skjønne nyheter til voksen hud!

Alle basert på et pro-kollagen kompleks som inneholder biotin og hyaluronsyre som gir fastere hud og reduserer fine linjer. Lindrer hudirritasjoner og gir opptil 24 timers fuktighet.

For rynker og fine linjer: Dr. Organic Pro -Collagen Black Pearl er en styrkende fuktighetskrem basert på et pro-kollagenkompleks med biotin og hyaluronsyre. Serumet inneholder også ekstrakt fra solbærblad for forbedret elastisitet og foryngelse av fine linjer og rynker.

For stresset, tørr og sensitiv hud: Dr. Organic Pro Collagen Dragon’s Blood.

For fet hud: I Dr. Organic Pro Collagen -Probiotic Blend er pro-kollagenet utvunnet fra bjørnebærekstrakt. I likhet med de øvrige kremene i serien er den rik på biotin og hyaluronsyre.

Magisk syre? 

Også flere naturlige hudpleieprodukter er nå tilsatt ingrediensen hyaluronsyre. Hva er det egentlig?

Hyaluronsyre er ikke så mystisk som navnet antyder, men er et sukkermolekyl som finnes naturlig i huden, i øynene, i ledd og i hjernen. Det kan holde på opptil 1000 ganger sin egen vekt i vann, som er forklaringen på at stoffet blant annet binder fuktighet i huden. Hyaluronsyre stimulerer også dannelsen av kollagen, og gjør huden fast og fin.

At kroppens produksjon av hyaluronsyre avtar med årene, er noe av årsaken til at vi blant annet får tørrere hud etter hvert som vi eldes.

Tidligere ble den hyaluronsyren som ble benyttet i kosmetiske produkter fremstilt av hanekam. Kristine Rødland i kosmetikk-magasinet.no kan fortelle at hyaluronsyre nå også kan fremstilles fra planter.

Hun forklarer: Hyaluronsyre har tradisjonelt hatt høy molekylvekt, men det nye nå er lav-molekylær hyaluronsyre som lettere går inn i huden. Vegetabilsk hyaluronsyre er nå en trend-ingrediens i økologisk og naturlig hudpleie.

Skjønnhet innenfra

Bellina Skin optimizer, som nå er introdusert i Sunkost-butikkene, er en ny og naturlig måte å motvirke hudens aldrings-prosess på. Hyaluronsyre bidrar til å binde fuktighet i huden og motvirker rynker og fine linjer. Kosttilskuddet inneholder også vitaminene A og C, samt mineralet sink. 60 kapsler.

Kretisk hemmelighet

Et godt eksempel på lekre, økologiske produkter er hudpleieserien BIOselect, som er sesongens nysatsning i Sunkost-butikkene. Daglig leder Maria Ben-Shams i BIOselect kan fortelle at flere av disse produktene, som Dictamelia-salve og leppepomade, ansiktsvask og flere av hånd- og hudkremene allerede er bestselgere på det norske markedet.

Hudpleieserien BIOselect ble til på den greske øya Kreta. Inspirasjonen bak samtlige produkter kommer fra en gammel oppskrift på et skjønnhetsmiddel laget av kretisk oregano og olivenolje. Kretisk oregano eller Dittany (Origamus dictamnus) er en aromatisk plante som vokser i fjellområdene på den greske øya som er kjent for sitt biologiske mangfold. På grunn av sine betennelsesdempende og antibakterielle egenskaper er planten brukt til å helbrede sår og bekjempe sykdommer helt siden antikken. Urten ble ansett som en allkur-medisin, og moderne forskning kan bekrefte at dette er mer enn en myte. Kretisk oregano er i dag godkjent av av Europeisk Legemiddelbyrå som en medisinplante med virkningsfulle egenskaper.

Grunnleggeren av BIOselect hentet inspirasjon fra sin egen bestemor. Hun hadde jomfrupresset olivenolje sammen med finknust, kretisk oregano i en glassbeholder, og lot blandingen trekke over tid. Deretter silte hun blandingen, og lot den sette seg til den ble klar og gjennomsiktig. I samarbeide med farmasøytisk avdeling ved universitetet i Athen har BIOselect utviklet en unik destilleringsmetode for å utnytte virkningen av disse to ingrediensene på best mulig måte. Resultatet er den patenterte oppskriften dictamelia.

Tomt på lager

Kom innom en av våre butikker for flere gode tips og produktanbefalinger.