Velgjørende hudpleie hjemmefra

weleda skin food
weleda skin food

Gi huden din en skikkelig vår-boost

Du trenger ikke oppsøke hudpleie eller andre dyre behandlinger for å gi huden din pleie og oppfriskning. Med gode produkter og noen hjemmelagde masker, får du naturlig hudpleie i din egen stue.

Etter en lang vinter kjenner du kanskje at huden din ikke er helt på topp. Kanskje den er tørr etter kald vinterluft, kanskje du ser litt flere eller dypere rynker og linjer, kanskje du har partier med fet hud eller kanskje du synes du ser litt gusten ut etter måneder med lite sol.

Fortvil ikke, det er mye hudpleie du kan gjøre selv i ditt eget hjem, som heller ikke koster all verden. Her får du noen tips til naturlige produkter, samt masker du kan lage selv, for akkurat din hudtype.

Tørr hud og hud som trenger mer næring

Har du tørr, sensitiv hud, eller normal hud som trenger litt ekstra tilførsel av næring, kan du prøve Skin Food-serien til Weleda. Alle produktene i serien inneholder eteriske oljer som pleier huden. De naturlige planteekstraktene skal gi deg en effektiv behandling. Weleda Skin Food-produktene er et godt valg for deg som er opptatt av naturlig hudpleie, uten skadelige tilsetningsstoffer. Flere og flere er opptatt av naturlige og økologiske hudpleieprodukter.

Innhold: 75 ml
Merke: Weleda
kr 143
Innhold: 150 ml
Merke: Weleda
Behov: Vegansk
kr 209
Innhold: 8 ml
Merke: Weleda
Behov: Økologisk
kr 109

Weleda Skin Food er en næringsrik, økologisk krem både for ansiktet og for kroppen. Den skal virke nærende og mykgjørende for huden. Kremen inneholder naturlige ingredienser: mandelolje som skal virke beroligende, solsikkeolje som skal virke styrkende, samt ringblomst som skal virke pleiende. I tillegg er det antioksidantrik rosmarin i kremen. Weleda Skin Food brukes av verdensstjerner og make up-artister. Den dufter av sitrus, og kan med fordel brukes på tørr ansiktshud, og i tillegg på lepper, føtter, neglebånd og på resten av kroppen.

Weleda Skin Food Light er en lettere variant av denne pleiende og mykgjørende kremen. Den kan brukes i ansiktet og på hele kroppen. Du kan også bruke den som nattkrem for å gi ansiktet ekstra pleie i perioder med mye stress og lite søvn.

Innhold: 30 ml
Merke: Weleda
kr 99
Innhold: 30 ml
Merke: Weleda
Behov: Økologisk
kr 99

Hvis du har tørr hud på hele kroppen, kan du gi huden din en riktig spa-opplevelse med Weleda Skin Food Body Butter, med duft av appelsin, lavendel og vanilje. Body butteret skal virke mykgjørende og gi langvarig fuktighet, både for deg med tørr hud og deg med svært tørr hud. Det inneholder kakaosmør som er rikt på E-vitamin, samt sheasmør som skal virke fuktighetsbevarende.

Fet eller uren hud

Uansett alder er det mange som sliter i perioder med problemhud. Kanskje du sliter med sorte prikker, tette porer eller skjemmende kviser? For eksempel kan både stress og bruk av feil hudpleieprodukter føre til irritert og uren hud. Bruker du produkter som virker for uttørkende på huden, kan porenes åpninger bli mindre, slik at talg ikke kommer ut, og det kan oppstå tette porer og kviser.

Weleda har kommet med en hudpleieserie, Weleda Skincare for Blemished Skin, som er spesielt tilpasset problemhud. Den nye serien skal bidra til å motvirke kviser, fet hud og til å bevare hudens naturlige fuktbalanse. Produktene inneholder naturlige ingredienser og passer til kvinner og menn i alle aldre. De skal gi en gunstig effekt på tette porer, lindre øm og betent hud og virke kjølende og beroligende på huden. De skal også kunne redusere økt talgproduksjon.

I serien finner du tre produkter, og du bør helst bruke alle tre for best effekt

Weleda Purifying Gel Cleanser er en skånsom, klinisk testet rensegelé med antibakterielle ekstrakter fra piletre. Den skal kunne bidra til å minske forekomsten av kviser, tilstopninger av porer og blank hud, samt minske porene. Den skal ikke virke uttørkende. Rensegeleen inneholder blå kamille, lavendel og peppermynte fra eteriske oljer og dufter godt.

Weleda Refining Lotion er en lett og forfriskende ansiktskrem. Også denne inneholder antibakterielle ekstrakter fra piletre. Ansiktskremen skal bidra til å motvirke kviser og urenheter, og til å holde huden matt. Den skal ikke tilstoppe porene, og den skal kunne berolige hud i ubalanse. Kremen dufter av blå kamille, lavendel og peppermynte, som er tilsatt som eteriske oljer.

Weleda S.O.S Spot Treatment er et formular med antibakterielle ekstrakter fra piletre, som brukes for å behandle kviser og røde partier. Eteriske oljer fra blå kamille, lavendel, timian og peppermynte gir en god duft. Du påfører den direkte på kviser eller urenheter punktvis, i et tynt lag. Du kan både bruke den om dagen og om natten.

Enkle ansiktsmasker du kan lage selv

Her gir vi den noen tips til enkle ansiktsmasker du mikser sammen på kjøkkenbenken i en fei!

sunkost-web-bilde-4

Skrubb – til tørr hud og mot fine linjer.

2,5 ss mandelolje (evt. annen olje)
2 ts Sukrin Gold

Dette er en veldig enkel ansiktsskrubb, som du raskt kan mikse sammen på kjøkkenbenken.

Påføres fuktig hud, skrubb og skyll av.

Mandelolje er proppfull av fettsyrer og antioksidanter, med høyt innhold av vitamin A, E og D. Den kan være med å bremse hudens aldringsprosess. Den er også godt egnet til sensitiv hud.

Passer best til normal til tørr hud 

 

Innhold: 500 gr
Merke: Funksjonell Mat
kr 89
Merke: Aqua Oleum
Innhold: 100 ml
kr 112

 

sunkost-web-bilde-2

Havremaske til sensitiv hud 

1,5 ss havremel
2 ss gresk yoghurt
1 ts flytende honning

Bland sammen alle ingrediensene, påfør tørr hud, og la virke i 10 min.

Dette er en beroligende maske for deg med sensitiv hud.

Honning er fuktighetsgivende. Havre har en beroligende effekt på huden, og kan hjelpe mot kløende eller irritert hud. Og yoghurt er rik på protein og kalsium, samtidig som den kan bidra til å roe ned sensitiv hud.

Passer best til normal til sensitiv hud

 

Merke: Manuka
Innhold: 250 gr
kr 695
Merke: Holli mølle
Innhold: 1 kilo
kr 55

 

sunkost-web-bilde-3

Antioksidant-maske

1 ss kaffegrut eller filterkaffe
1 ss rå kakaopulver
1 ts honning
1 ss matfløte

Bland sammen alle ingrediensene, påfør tørr hud, og la virke i 10 min.

Rå kakaopulver er proppfull av antioksidanter som kan bidra til å motkjempe frie radikaler og stimulere blodsirkulasjonen i huden. Kaffe har en eksfolierende effekt, mens honning og matfløte tilfører fuktighet.

Passer best til normal hud

 

Merke: Manuka
Innhold: 250 gr
kr 695
Innhold: 200 gr
Merke: Økosjokolade
kr 105

 

Pssst! Har du ikke lyst å bruke tid på å lage dine egne ansiktsmasker? Se vårt utvalg av fiks ferdige ansiktsmasker her.

Om du har sensitiv hud eller andre hudproblemer anbefaler vi å prøve masken på et lite område for å se om du reagerer på noen av ingrediensene

Ansiktsmaske for fet hud

Ønsker du å lage din egen ansiktsmaske for fet hud, har du en med banan og sitron her. Bananen skal kunne bidra til å absorbere fett fra huden, mens sitronen skal bidra til å rense porene.

1 banan

10 dråper juice fra en sitron

1 ss ekstra virgin olivenolje, kaldpresset

Mos bananen og tilsett sitronjuice og olivenolje. Rør godt sammen. Påfør i ansiktet, men hold god avstand til øynene. La masken være på i 15 minutter.

For alle ansiktsmaskene anbefaler vi at du prøver masken på et lite område først, for å se om du reagerer på noen av ingrediensene, hvis du har sensitiv hud eller andre hudproblemer.