Speltjuleboller
Speltjuleboller
Speltjuleboller

Speltjuleboller

Til 10–12 boller trenger du:

1 kg siktet speltmel fra Holli Mølle 
1,5 dl Sukrin Gold 
1 ts Helios kardemomme
2 ts Helios kanel 
1/2 ts tørket ingefær 
50 gram smeltet smør 
4 dl lunken melk 
1 pakke fersk gjær 
3 dl yoghurt naturell
50 g hakket, sukkerfri mørk sjokolade

PYNT: hakkede mandler + Helios rørsukker (sløyf rørsukkeret dersom du vil ha en sukkerfri variant)

Slik gjør du

Ha mel, Sukrin, kardemomme, kanel og ingefær i en bolle.
Smelt smør og ha i melken. Rør inn gjæren. Rør inn yoghurten.
Hakk sjokoladen.
Bland sammen det våte, mel og sjokolade. Elt i minst 10 minutter.
Forhev deigen i 20–30 minutter.
Rull ut bollene og etterhev dem til dobbelt størrelse.
Pensle bollene med egg og strø over hakkede mandler + rørsukker.
 Stek dem på 220 grader varmluft midt i ovnen i 12 – 15 minutter.

Oppskrifter