Hvetemel sammalt fin består av alle kornets bestanddeler og partiklene er mindre enn i hvetemel sammalt grov. Denne meltypen brukes til grove brød og rundstykker. Smaken og konsistensen blir annerledes enn hvetemel sammalt grov, men begge inneholder like mye fiber. Steinmalt.
Siktet hvetemel inneholder blant annet kostfiber, jern, tiamin og riboflavin.
Steinmalt.
Ingen kunstige tilsetningsstoffer. Produsert uten ved bruk av kunstgjørsel og sprøytemidler.
Product description:
Økologisk.
Hvete er en svært gammel kulturplante, man mener at arten har vært brukt som mat i over 12 000 år. Hvetens store fortrinn framfor andre kornarter er de supre bakeegenskapene til gjæret brød. Hvete er en av de viktigste jordbruksvekstene i Norge.
BRUK
Hvetemel brukes i mange ulike typer bakverk som brød, kaker, kjeks, og i sauser, jevninger, middagsretter, osv.
HELSE OG NÆRINGSSTOFFER
Siktet hvetemel inneholder blant annet kostfiber, jern, tiamin og riboflavin.
ØKOLOGISKE FORDELER
Ingen kunstige tilsetningsstoffer. Produsert uten ved bruk av kunstgjørsel og sprøytemidler.