Våre beste glutenfrie oppskrifter

Over 350.000 nordmenn har en eller annen form for glutenintoleranse, men det er ingen grunn til at det skal sette en stopper for julehyggen.


Stadig oftere kommer det en til bordet som ikke kan spise gluten. Da er det hyggelig å ha en glutenfri variant klar når julekakene skal frem. Og tar vi ikke feil, vil flere av gjestene få seg en ny glutenfri julekake-favoritt!

Baker du med glutenfritt mel, kan deigen virke litt klissete og vanskelig å jobbe med. Følgende tips gjør bakingen lettere:

1. Følg oppskriften nøye når det gjelder mål og vekt
2. Bruk kjøkkenmaskin slik at du får eltet deigen skikkelig
3. Ikke bruk for mye mel. Da blir kakene fort tørre
4. Bruk et bakeunderlag av silikon, så slipper du at den klissete deigen setter seg fast.

På jakt etter veganske oppskrifter? 
Her får du oppskrifter på en fullverdig vegansk julemiddag
Eller ønsker du kanskje mindre sukker i år? 
Sjekk våre oppskrifter på sukkerfrie julekaker


Her er våre glutenfrie favoritter: