Eltefri og langtidshevet foccacia!
Lag verdens enkleste foccacia til 17. mai - eltefri og langstidshevet! Luftig, sprø og laget med sunne og gode råvarer som setter en fantastisk smak.
Oppskrift og bilde av Desiree Andersen
Ingredienser til deig
- 600 g Lyst speltmel fra Manna
- 2 ts salt fra Helios
- 0,5 ts tørrgjær
- 5 dl lunkent vann
- 2 ss olivenolje Helios
Topping
- 5 ss olivenolje Fra Helios
- 1 ts flaksalt
- 0,5 ts tørket basilikum Helios
- 0,5 ts tørket oregano Helios
- 0,5 ts tørket rosmarin Helios
Slik gjør du
- Rør sammen mel, gjær, salt, olje og vann.
- Dekk bollen med plast og la den heve i romtempratur i 12 – 16 timer.
- Hell deigen over i en ildfast form. Her er det brukt 30 x 30 cm
- Hell over olje, salt og krydder.
- La deigen etterheve mens du varmer opp ovnen på 225 grader.
- Stekes midt i ovnen i 30 minutter til toppen er gylden og sprø
NYT!