Hva er Cocosa?

Cocosa er en optimal matolje på grunn av sitt høye innhold av mellomlange fettsyrer. Og den tåler lys og varme uten å bli ødelagt.


Den ideelle matoljen

En god matolje må først og fremst tåle varme. Det gjør flerumettede planteoljer som stekeoljer og margarin dårlig, uansett om kilden er soya, mais eller raps. Stekeoljer og margarin er også hovedårsaken til at vi får i oss for mye omega 6 i forhold til omega 3, noe som igjen knyttes til livsstilssykdommer.

Cocosa kokosnøttolje kan brukes like godt til steking og baking, som til smøring på brødskiven. Da unngår du å forstyrre balansen mellom omega 3 og omega 6. Med sitt høye innhold av mellomlange fettsyrer tåler den dessuten godt lys og varme uten å bli ødelagt, og Cocosa egner seg derfor ypperlig til all slags matlaging.

NB: Dette betyr ikke at du skal slutte å innta flerumettede fettsyrer, men velg økologisk, kaldpressede og uraffinerte oljer med god balanse mellom omega 3 og omega 6, som Udo’s Choice. Den kan du benytte til salatdressing, eller innta med skje som kosttilskudd.

En god energikilde

Fett er en konsentrert energikilde, og kokosolje står i en særstilling på grunn av sitt høye innhold av mellomlange fettsyrer: de er delvis vannløselig og fordøyes derfor lettere enn annet fett. De mellomlange fettsyrene er som navnet tilsier kortere enn de «lange» fettsyrene som maten fortrinnsvis består av. Siden de er kortere av lengde brytes de raskere ned i kroppen og omdannes lettere til energi enn annet fett.

Fett gir dessuten energi som varer, i motsetning til høyglykemiske karbohydrater som forårsaker svingninger i blodsukker, insulin og energi.

Cocosa Extra Virgin

Cocosa Extra Virgin gir deg en eksotisk duft og smak av de tropiske øyer: Bare det ferske, rene, hvite kjøttet fra håndplukkede kokosnøtter med høyt nærings- og smaksinnhold blir brukt til å kaldpresse oljen.

Innen 2 timer etter at kokosnøtten åpnes, utvinnes oljen gjennom en sentrifugeringsteknologi som på en enestående måte bevarer den nydelige smaken og duften av kokos, tillegg til det brede næringsspekteret: Laurinsyre, caprinsyre, caprylsyre, vitaminer, mineraler og anti-oksidanter som beskytter oljen og gir den naturlig lang holdbarhet og stabilitet.

Cocosa Extra Virgin gir deg hele spekteret av kokosoljens fordeler; benytt den som kosttilskudd eller som matolje. Cocosa Extra Virgin er økologisk og Debio-godkjent.

Cocosa Pure

Cocosa Pure er den optimale matoljen: Uten smak og lukt, og rik på laurinsyre og andre mellomlange fettsyrer. Oljen presses av tørket kokoskjøtt, uten bruk av kjemiske løsningsmidler og raffineres på skånsom måte for å fjerne de finere næringsstoffene som ødelegges ved høy varme.

Den ideelle matlagings- og stekeoljen for deg som vil unngå dårlige planteoljer og transfettsyrer. Cocosa Pure er økologisk og Debio-godkjent.