Supermat – perfekt tilbehør til mat, som granola, og til bakeverk og snacks

Visste du at supermat også finnes som tørket bær og nøtter? Flere av bærene har spennende smaker og konsistens som passer perfekt som blant annet ren snacks, tilbehør til mat, til granola og til bakverk!


Slik kan du bruke super-bærene og nøttene

Navitas Naturals er en serie med økologisk supermat som høstes over hele verden. Supermatserien er en kompleks kilde til antioksidanter, essensielle fettsyrer, mineraler, vitaminer og en rekke andre viktige næringsstoffer.

Goldenberry/Incabær

Incabær eller «goldenberry» har vært populære blant befolkningen i Sør Amerika i flere tusen år. Bærene vokser på en busk som er 30 til 90 cm høye. Incabær er en smakfull kilde til viktige næringsstoffer som betakaroten, proteiner og vitamin A og C.

Slik kan du bruke den: Den sursøte smaken gjør at de er gode å blande med cashewnøtter, gojibær og morbær, men gir også en ekstra spiss på salater, yoghurt, havregryn, kaker og desserter.

Mulberry/Morbær

Tyrkisk morbær kommer opprinnelig fra det fjerne Østen, og er en liten hvit frukt med en naturlig søt smak som kan minne om tørket fiken. Morbær er en sunn og rik kilde til næringsstoffer som jern, kalsium, vitamin C samt proteiner og fiber. De inneholder også resveratrol som er en naturlig del av plantenes eget forsvarsverk mot sykdom.

Slik kan du bruke den: Morbær kan brukes som en snack, men også med granola, yoghurt, smoothies og bakverk.

Goji

Det røde Goji bæret er kjent som en svært næringsrik frukt og kunnskapen om det har blitt brakt videre fra Tang Dynastiet sin tid i Kina. De er en god kilde til proteiner, inneholder mye antioksidanter og over 20 vitaminer hvorav A og C, og mineraler. Smaken er krydderaktig og kan minne om tørket kirsebær og tranebær. Navitas Naturals gojibær kommer som hele bær og frysetørket pulver.

Slik kan du bruke den: Perfekt å kaste i seg en liten neve av før, under eller etter trening for ekstra energi. De kan blandes med havregryn, i kaker m.m.

Cashewnøtter

Cashewtreet hører opprinnelig til nordøstlige Brasil. Denne næringsrike nøtten ble først introdusert i andre deler av verden av portugisiske kjøpmenn. Cashewnøtter er mettende og næringsrik snacks, den inneholder en gunstig olje som har et ideelt forhold mellom mettede-, enumettede- og flerumettede fettsyrer. Cashewnøtter er også en god kilde til plantebasert protein, jern og andre sporstoffer.

Slik kan du bruke den: Smoothies, desserter, sjokoladedrikker, sauser, salater, wok.