Kålsalat med søtpotet og kikerter
Du tenker kanskje at du må ha et salathode for å lage salat? Da bør du prøve denne kålsalaten med søtpotet og kikerter. Nydelig lunsj!
Ingredienser
- 2 små søtpoteter
- RAW olje
- Chilipulver
- Paprikapulver
- Himalayasalt
- Pepper
- 1 boks kikerter
- 1 stor hodekål
- 1 pakke fersk rosenkål
- 1 avokado
Dressing:
- 0,5 dl RAW olje
- Saften av 2 sitroner
- 2 ss dijonsennep
- 2 ss gresk yoghurt
- 2 ts worcestershire saus
- 1-2 fedd hvitløk
- 1 dl parmesan
- 2 ss bladpersille
- Himalayasalt
- Pepper
Slik gjør du
1. Sett ovnen på 220 grader.
2. Skjær søtpotet i skiver på ca. 1 cm. Spre dem utover et stekebrett og ha over olje og krydder.
3. Stek midt i ovnen i 15-20 minutter.
4. Ta ut stekebrettet og strø kikertene over søtpotetskivene. Krydre og sett brettet inn igjen i nye 15-20 minutter til kikertene er sprø.
5. Skjær rosenkål og hodekål i strimler og bland sammen i en bolle.
Dressing:
Finhakk hvitløk og bland alle ingrediensene sammen i en bolle eller bruk en blender. Blend til en glatt masse med stavmikser eller blender. Smak til med salt og pepper.